Центар за родитеље у Шапцу у сарадњи са Новак Ђоковић Фондацијом

У оквиру програма „Подршка, НЕ перфекција“ Новак Ђоковић Фондације, у Шапцу је отворен Центар за родитеље у простору вртића „Бајка“ Предшколске установе „Наше дете. Центар за родитеље у Шапцу је четврти од планираних петнаест који ће бити отворени у градовима широм Србије.

Центри за родитеље, у којима ће се одржавати ПНП радионице представљају јединствен пројекат који се у Србији реализује по први пут. Сврха центара је да се родитељи и старатељи деце узраста до 6 година додатно оснаже како би се што боље старали о својој деци и створили мрежу међусобне подршке.

Средства су обезбеђена од стране пројекта „Прошири утицај“, иновативне вишегодишње стратегије The Human Safety Net-a и Генерали осигурања Србија. Програм „Подршка, НЕ перфекција“ кроз сарадњу са Фондацијом Новак Ђоковић у ПУ Наше дете реализован је у више шабачких вртића од 2017. године.

Током 2021. и 2022. у сарадњи са предшколским установама и локалним самоуправама, планирано је отварање 15 Центара широм земље.

Текст и фото: Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар