“Чаробни пасуљ” премијерно у Шабачком позоришту

Прва луткарска представа Шабачког позоришта “Чаробни пасуљ” биће премијерно изведена сутра од 18 часова на Великој сцени “Љубиша Јовановић”. Карте за премијеру распродате. Прва реприза у суботу од 12 часова.

(Фото: Оља Гавриловић)

“Чаробни пасуљ”, прва луткарска представа у историји Шабачког позоришта, завршила је своје “крчкање” у режији Цветина Аничића. Свет маште и авантуре заживеће на Великој сцени “Љубиша Јовановић” 20. октобра са почетком у 18 часова.

– Дивно и богато искуство са радом целе екипе Шабачког позоришта. Сви смо некако луткарили ових последњих месец и по дана и заиста је било занимљиво. Глумци су били на врхунцу задатка. Допуњавали смо се. Покрећемо ту неку луткарску сцену или луткарску игру у Шпацу и то ми је заиста драго. Нешто се ново рађа. И ова представа мислим да ће живети, да ће се играти, да ће је деца волети зато што је духовита и да ће доживљавати позориште као један леп догађај, као спектакл. Мислим да смо урадили праву ствар – истако је Цветин Аничић, редитељ.

Уз мало воље и интересовања Шабачко позориште направило је први корак ка овој уметности која ће пронаћи пут до најмлађих.

-У Шабачком позоришту правимо први пут луткарску представу на моје велико задовољство. Наравно, задовољство ми је И што је Цветин Аничић дошао то да ради са нама. Лако смо се договорили око свега. Чак смо у међувремену имали организовану и једну отворену радионицу израде лутака где смо укључили и васпитачице из Предшколске установе “Наше дете” које се тиме и баве на свом послу. Важно је да наше најмлађе укључимо од малена у позориште јер то је наша будућа публика. Морамо на време да им направимо културу доласка код нас јер заправо они ће касније гледати и вечерње представе – рекао је Владимир Василић, в.д. директора Шабачког позоришта.

Ирска бајка о чаробном пасуљу, захваљујући глумцима и говорним гињол луткама, очараће како најмлађе тако и одрасле.

– Било је јако тешко. Први пут имала сам додирне тачке са анимирањем лутке. Очекивала сам да ће бити много лакше. Међутим, тешко, напорно али мислим да сам успела да савладам ту моју принцезицу лепу. Рад на представи био је занимљив. Редитељ је био врхунски. Имао је доста стрпљења и разумевања за нас – нагласила је Јована Пантић, глумица.

Велико интересовање за овај вид позоришне уметности Шапчани су показали на самом старту. Карте за премијеру, по цени од 300 динара, распродате су. Прва реприза у суботу 23. октобра са почетком у 12 часова.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар