Буџет пунији, бесплатан превоз за пензионере, вртићи јефтинији (ВИДЕО)

Др Александар Пајић

Пунији буџет, за чак 279 милиона динара, бесплатан градски и приградски превоз за суграђане са 65 година и старије на свим правцима и са неограниченим бројем полазака, јефтинији боравак деце у објектима претшколске установе за десет одсто, најкраћи су резиме данашње, 8. седнице Скупштине града Шапца са обимним дневним редом од 35 тачака. Одборници су, такође, усвојили више планова детаљне регулације, именовали Комисију за постављање, подизање и одржавање споменика и спомен плоча на подручју Града Шапца и чланове новог Управног одбора Фондације “Винавер”, али и дали сагласности на измену статута установа културе.

– Ребаланс смо имали због тога што је пословање града по показатељима у првих пет месеци било изузетно добро. До краја ове године веће приходе у буџету за око 279 милиона динара, а лично мислим да ће приходи бити и већи. Учешће у финансирању активности Града Шапца имали су и Министарство привреде, Министарство заштите животне средине, Министарство културе. Такође, постојала је потреба за распоређивањем средстава која су опредељена из повраћаја средстава од пореза на имовину, а то су средства која ће месне заједнице користити за инфраструктурне пројекте – истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Седница Скупштине града

Друга најбитнија одлука, према његовим речима, јесте бесплатан превоз за све наше суграђане који имају 65 и више година. Они ће моћи на свим линијама градског и приградског саобраћаја да се возе неограничен број пута.

– Бивша градска власт, током претходног периода, увеђивала нас је да 24.674 наших суграђанина, који са данашњим даном припадају овој категорији, не могу да имају бесплатан превоз због наводно огромног новца који треба да се издвоји. Ми смо, међутим, показали одговоран однос према финансијама, и стекли су се услови да се донесе одлука о финансирању превоза старијих суграђана из буџета. Они су градили овај град, а на овакав начин, између осталог, желимо да покажемо да и ми бринемо о њима – рекао је градоначелник Пајић.

Седници Скупштине Града присуствовала је и одборница опозиције Милијана Враштановић, којој је данас потврђен мандат, пошто је одборник Сретен Живанић преминуо. Председник Скупштине Немања Пајић изразио је задовољство што је одборница Враштановић одлучила да учествује у раду локланог парламента. Он је позвао и остале одборнике опозиције да следе њен пример и тиме покажу одговорнији однос према грађанима. Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар