Будући шабачки уметници представили се годишњом изложбом (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

Данас је свечано отворена Годишња изложба ученика Школе примењених уметности у Народном музеју у Шапцу. Овом изложбом представљају се најбољи радови из годишње продукције школе, a такође пружа подршка ученицима за презентацију уметничког стваралаштва и показује колико успешна сарадња школе и институција културе може да траје и да плодотворно зрачи.

Годишње изложбе Школе примењених уметности у Народном музеју су присутне од 1996. године, сваког јуна, осим у два наврата, 1999. године за време бомбардовања и у 2020. години због пандемије.

„Ова изложба је понос Шапца, а ученици имају шта да покажу! Сви ђаци, након завршене Школе примењених уметности поседују вештине и знања да, уколико се не одлуче на даље школовање, могу самостално да наставе бављење одабраним занимањима. Можемо рећи да они након ове школе имају могућност да самостално, на различите начине, зарађују за живот“, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Гости на отварању изложбе били су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Они су потврдили углед који Школа примењених уметности из Шапцу ужива у целој држави.

„Видели смо радове много ученика са признањима на републичким и међународним такмичењима и све што видимо показује да ова образовна установа има једну драгоценост, успела је да споји прошлост и будућност краси је иновативност, а истовремено негује културно наслеђе. Ученици који изађу из Школе примењених уметности кроз своје образовање чувају тековине своје традиције и истовремно могу да препознају културе других народа и држава“, рекао је Зоран Касаловић, државни секратар у Министарству просвете.

Погледајте и наш видео.

(Фото: ФБ страница Градоначелник Шапца)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар