Брнабић: Протести и блокаде саобраћајница чиста политичка окупљања

(Фото: srbija.gov.rs)

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да блокаде саобраћајница широм Србије нису никакви еколошки протести, већ политичка окупљања која су припрема за насилно рушење власти.

„Шта је политичка идеја? Порука? Само против Александра Вучића! Нема плана, нема програма, нема идеје. Ово је припрема за дан после избора, ово је припрема за насилно свргавање власти“, изјавила је Брнабић за ТВ Пинк.

Премијерка је рекла да су у данашњим блокадама путева учествовали политичари из опозиције који су били више од 10 година на власти и нису ништа учинили за екологију, тако да је ово чист политички протест.

Премијерка је поновила да људи из данашње опозиције у време када су били на власти нису водили никаквог рачуна о екологији, нису бринули о дивљим депонијама, нити су уграђивали филтере на фабричка постројења.

Она је, говорећи о блокадама саобраћајница у Србији, истакла да су људи који се представљају као еколози урадили све оно што нема никакве везе са животном средином.

Брнабић је скренула пажњу на то да су, како је рекла, лажни еколози зауставили саобраћај, али да су аутомобили радили све време и испуштали издувне гасове.

Данас смо, како је навела, имали прилику да видимо и бакљаду током које су лажни еколози загадили ваздух у престоници.

Према њеним речима, један од захтева који су се могли чути током блокада био је да се повуче Закон о референдуму, али, како је истакла, не постоји власт која би то могла да уради, а да притом поштује државу и ради у складу са законом.

Бесмислено је да се изађе са захтевима и да се тражи нешто што не може никако да се уради, закључила је Брнабић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар