Брнабић: Повећање пензија и плата до краја године

Са завршетка пројекта „Програмирај свој успех” (Фото: srbija.gov.rs)

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изразила је очекивање да ће до краја године уследити повећање пензија од најмање пет одсто, а да ће просечна плата бити изнад 600 евра.

Брнабић је гостујући на ТВ Прва истакла да ће повећање плата изнад 600 евра омогућити раст БДП-а за који се очекује да ове године буде седам одсто.

Премијерка је указала на то да је Србија по платама већ сада претекла све земље Западног Балкана и очекује да до 1. јануара престигне и Бугарску.

Коментаришући листу најбезбеднијих земаља на свету 2021. године, на којој се Србија са 59. попела на 34. место, Брнабић је навела да је на то утицала здравствена ситуација у вези са вирусом корона, способност спровођења имунизације, али и економски раст.

Истичући да је то велика ствар за Србију, она је напоменула да смо поред Естоније далеко најбоље рангирана земља у Југоисточној Европи и да смо боље рангирани од половине чланица ЕУ.

То је велика ствар, то је и економска безбедност, безбедност грађана и ово је још један објективан индикатор који показује колико Србија напредује у сваком сектору, рекла је премијерка.

Говорећи о економском и привредном расту наше земље, Брнабић је нагласила да је ове недеље обележена велика инвестиција за будућност, односно да је изведена прва генерација ђака основних школа којима је информатика била обавезан предмет.

То је огромна инвестиција за будућност, они су испред својих вршњака из развијених европских земаља као што је Швајцарска, Немачка где информатика није обавезан предмет, указала је премијерка.

Она је напоменула и да је направљен и амбијент да ти ђаци наставе своје усавршавање кроз средње школе подсећајући да су оформљена и специјализована информатичка одељења, али и уметничка која треба да развијају креативност.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар