Боксерски спектакл у Шапцу (ГАЛЕРИЈА)

Финале појединачног сениорског Првенства Србије у боксу одржано је синоћ на главном градском тргу у Шапцу. У самом финишу Првенства, такмичило се 38 финалиста свих тежинских категорија.

Појединачно сениорског првенство државе кроз четири дана трајања у Шапцу издвојило је 38 финалиста свих тежинских категорија. Уједно је и изборно такмичење за најбоље боксере који ће Србију, домаћина Светског првенства 2021. представљати у београдској Арени од 24. октобра до 6.новембра. Сама завршница, спортски спектакл на главном градском тргу, у присуству бројних љубитеља племените вештине и званица међу којима и министар унутрашњих послова Александра Вулин и министар омладине и спорта Вања Удовичић, представници управе града.

– Након четири дана великих борби, синоћ је у Шапцу завршено Појединачно првенство Србије у боксу за сениоре и сениорке. Имали смо прилику да видимо не само изванредне борбе, жар за победом, храброст, већ и победу племените вештине. Захваљујући председнику Александру Вучићу и председнику Боксерског савеза Србије Ненаду Боровчанину бокс се вратио на велика врата у плејаду врхунских спортова. Ово је било и изборно такмичење за Светско првенство у боксу које ће се у Београдској арени одржати у периоду од 24. октобра до 6. новембра. Посебно је задовољство што је Шабац после 22 године био домаћин овог турнира – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

– Битно нам је да оне спортове, који су били деценијама запостављени, подигнемо на виши ниво.Боксерски клуб ,,Мачва“ је уз покровитељство Града Шапца био сјајан домаћин вишедневних борби. Много српских боксерских шампиона и спортских легенди синоћ је било у Шапцу. Министри у Влади Републике Србије, Александар Вулин и Вања Удовичић, такође су својим присуством увеличали овај спортски догађај. Прелеп спортски догађај на Тргу шабачких жртава само je почетак враћања бокса у свакодневни спортски живот Шапца. Одувек смо били град спорта и великих шампиона и трудићемо се да тако буде и у будућности – истакао је Пајић.

У ринг су најпре изашле даме, док је финале за сениоре уследило после интонирања химне и ватромета. Спектакл у ноћи бокса, употпунили су чланови Боксерског клуба Мачва, града домаћина. Организатор Првенства је Боксерски савез Србије, покровитељ Град Шабац, а технички организатор Боксерски клуб „Мачва“.

Славица Гајић

(Фотографије: Град Шабац)

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар