Бирманчевић: Зеленовић да призна за колико је куповао одборнике

Бобан Бирманчевић

„Текст такозваног ‘коначног споразума’ који су странке окупљене око ССП и ДС послале представницима Европског парламента, личи на списак изборних махинација бивше шабачке власти, на челу са шефом Заједно за Србију Небојшом Зеленовићем.

На списку потписника, поред Зеленовића, налази се име једног од његових главних ментора Драгана Ђиласа, те Зорана Лутовца, Јанка Веселиновића и других, а већина ових људи су очигледно веома упућени у то како се крше изборни прописи и прекраја воља грађана.

Позивају се на, како кажу, „дубоку политичку кризу“, а када би био истинит и мали део од измишљотина од којих се наводно бране, Србија би већ увелико била у ванредном стању. На њихову жалост, Србија није пољуљана и неће ни бити јер то неће дозволити њени грађани са председником Александром Вучићем.

Одговорно тврдим да Зеленовићу и његовој клики не могу и не смеју бити предати на употребу никакви независни медији ни телевизија, јер би их они за неколико месеци и финансијски и програмски, потпуно упропастили. Ту медијску независност најбоље смо видели на примеру РТВ Шабац на којој, осим Зеленовића и његових присталица, ни данас не може нико да проговори“, наводи се у саопштењу народног посланика и повереника Градског одбора СНС-а у Шапцу др Бобана Бирманчевића.

„У Дијалогу о изборним условима под покровитељством Европског парламента, Зеленовић би сада могао да саопшти како је у Шапцу, у сред изборног процеса 2020, мењао изборна правила и забрањивао члановима бирачких одбора из СНС да прилазе бирачким листићима. Како је бесомучним захтевима за понављањем гласања покушавао да обесмисли изборе, како је гласове малих коалиционих партнера плаћао по 100 евра…

Сада је прилика да Зеленовић, у циљу заштите интегритета изборног процеса за који се залаже, јавно каже колико су коштали шабачки одборници са листе СНС-а које је покуповао у периоду од 2012. године. Могао би странцима да објасни како се преко мердевина обезбеђује кворум, односно, како се то кроз задњи прозор улази на заседање локалног парламента… Све ово и још много тога видели су Шапчани за време владавине Зеленовића и његовог ментора Душана Петровића.

Потцењујући интелигенцију грађана Србије, Зеленовићева екипа захтева да њихове дичне програме емитује РТС и РТВ у информативним емисијама, што је недопустиво јер грађани нису дужни да трпе њихова махнитања. Наступи им у задње време личе на дивљања очајника који знају да само уз помоћ хаоса могу да се домогну власти, али тај филм неће гледати.

Желе и да забране извештаје о раду државних функционера, тврдећи да многи од нас воде страначку кампању. Да ли то значи да ће Зеленовић и његова групација моћи да победе само ако се сви ми из СНС-а сакријемо да нас народ не види. Господо из опозиције, наш председник Вучић и ми са њим не можемо се сакрити све и да хоћемо! Јер народ нас тражи и подржава и тако ће остати без обзира на ваше, већ одавно непристојне притужбе и клевете по белом свету“, истиче Бирманчевић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар