Бирманчевић: Путну инфраструктуру у Шапцу радиће заједно град и држава

Др Бобан Бирманчевић

На последњем заседању градског парламента, трећим ребалансом буџета за 2021. годину донето је низ значајних одлука од којих је, можда најважнија, одлука о изградњи око 30 километара асфалта у 11 шабачких села. Како је др Бобан Бирманчевић, одборник у Скупштини града Шапца и народни посланик истакао, трећи ребаланс буџета одговор је на потребе грађана Шапца, а путна инфраструктура радиће се у сарадњи града и државе. Тако је из градске касе опредељено око 133 милиона динара за ове намене, а држава ће посредством надлежног министарства уложити још толико.

– Више пута смо обишли све градске, приградске и сеоске месне заједнице и разговарали са људима шта им је најпотребније. Требало нам је времена да се ситуација квалитетно сагледа и да се град организује на прави начин. Није лако поправити систем у којем су 20 година извлачене паре из буџета и исто толико времена урушавана градска јавна предузећа. Требало нам је годину дана да на прави начин почнемо да одговарамо на потребе наших суграђана. Трећи ребаланс буџета, као и претходна два показују да радимо добро – истакао је др Бобан Бирманчевић.

Последње заседање Скупштине града Шапца обележило је и присуство два одборника опозиције и то са листе бившег градоначелника Небојше Зеленовића. Како је оценио др Бирманчевић, било је потребно годину дана да неко смогне храбрости да се супротстави Небојши Зеленовићу и Душану Петровићу. Њихово присуство скупштинском заседању, како је нагласио, показује да су и они коначно схватили да никада није било поштеније победе од ове коју је Српска напредна странка са својом листом освојила на последњим изборима.

– То што је на локалним изборима радио Небојша Зеленовић није било у складу са законом. Уцењивали су запослене у јавним предузећима, куповали гласове, мењали изборну вољу грађана, мењали услове у току изборног процеса … Упркос томе, Српској напредној странци поверење је дало 30.218 грађана Шапца, док је Небојша Зеленовић добио 12.000 гласова мање. Разумем та два одборника што се стиде Небојше Зеленовића и Душана Петровића и те њихове лоповске политике – рекао је др Бобан Бирманчевић

Формирање Антикорупцијског тима такође је била једна од важних тачака дневног реда која се нашла међу одборницима шабачког парламента. Како је др Бирманчевић објаснио, изабрани чланови су млади људи који су пожелели да се укључе у мониторинг рада Градске управе и јавних предузећа. Од Антикорупцијског тима очекује се да буду у свом раду независни и да прате да ли је у јавним предузећима све у складу са законом, као и да ли нешто може да се промени.

– Подсетићу да у нашем граду постоје јавна предузећа која су годинама служила само као извор сигурних гласова за Небојшу Зеленовића и Душана Петровића. Драстичан пример бахатости и злоупотреба од стране тадашње градске власти је ЈКП „Стари град“.  Имовина тог предузећа је отуђена, подстанари су, а радници су приморавани да доносе сигурне гласове под претњом отказом. Антикорупцијски тим ће пратити и овакве појаве – рекао је др Бирманчевић.

ВУЧИЋ ЗНА ДА ОДГОВОРИ НА СВЕ ИЗАЗОВЕ

– Реакција председника Александра Вучића на недавну кризу на Косову и Метохији показала је да је наша држава посвећена будућности свих својих грађана. Показало се да наша држава и председник Александар Вучић имају снаге и знају да одговоре на све изазове и претње које нису мале. Само снажан лидер као што је Александар Вучић може у овом тренутку да одговори на прави начин.

НЕСВРСТАНИ ПОНОВО У БЕОГРАДУ

– Обележавање 60 година од оснивања Покрета несврстаних у Београду показало је да председник Александар ужива уважавање земаља које су некада чиниле несврстане. То је политика мира и стабилности. Позиција Александра Вучића је таква да он у исто време може да разговара и са Русијом и са Америком и са Европском унијом. То показује сву снагу једног лидера. У основи свега је поштена политика и посвећеност свим грађанима наше земље. То је политика иза које смо поносно стали и сви ми који смо чланови Српске напредне странке.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар