Бирманчевић поднео кривичну пријаву против Петровића и Зеленовића

У име Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу, повереник тог одбора и народни посланик др Бобан Бирманчевић, поднео је јутрос кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Шапцу против Душана Петровића и Небојше Зеленовића. Кривична пријава терети их за кривично дело давање и примање мита у вези са гласањем у периоду од 2008. до 2020. године, као и злоупотребу службеног положаја, наводи се у саопштењу за јавност.

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу, аргументовано се позива на тврдње једног од локалних челника Заједно за Србију Душана Туфегџића, одборника са Зеленовићеве листе и председника Савета МЗ Штитар, који је на недавној конференцији за медије изнео тврдње да су бивши шабачки властодршци куповали изборе још 2008. године.

Туфегџић је тврдио и да Зеленовићеви приходи од консалтинг агенције, отворене пре само два месеца, нису такви да би му омогућили високе животне трошкове, који би укључили школовање деце у иностранству. Изјавио је, такође, да поседује конкретне информације и доказе и о другим кривичним делима Петровића и Зеленовића, па Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу позива надлежне државне органе да истраже овај незабележени случај.

У Србији није никаква тајна да су се сличне изборне махинације дешавале по свим градовима и општинама за време владавине такозване демократије, али је без преседана да о томе проговори одборник.

Српска напредна странка Градски одбор Шабац увек ће се залагати за истину и никада неће зажмурити пред крађом, а крађа изборне воље народа је очигледно, специјалност Душана Петровића.

Сада се недвосмислено показало да се за догађаје на изборима 2020. године у Шапцу, Петровићева екипа припремала чак 12 година раније. Отуда су вероватно црпели лажно самопоуздање и уверење да ће победити, али воља народа, ипак је била неумољива.

Српска напредна странка и њен председник Александар Вучић, са друге стране, спремни су да раде и граде на задовољство грађана. На Сави код Шапца ниче велелепни мост, а ускоро ће кроз Мачву и Подриње проћи аутопут.

Tакви подухвати већ су обележили владавину Српске напредне странке, док ће Петровић и Зеленовић остати упамћени само по крађама и махинацијама.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар