Бирманчевић: Очајничка „акција“ бившег шабачког градоначелника

Др Бобан Бирманчевић

Бивши градоначелник Шапца, још увек у дубокој патњи што су му суграђани отказали поверење због бројних малверзације којима је наш град уназадио, сада покушава под окриљем еколога да поврати изгубљено. А изгубио је градску касу и то му је теже пало од гнева Шапчана. Није ми јасно како је могуће да неко буде толико изван реалности да помисли да се нико више не сећа свих оних злоупотреба и афера које су обележиле владавину Небојше Зеленовића?

Сада је основао некакву Акцију. Пре тога је ишао по Србији и представљао се као борац за демократију и сав брижан због еколошке ситуације у земљи и свету, решио да се окуша као еколошки активиста. Невероватно! Уместо да брине како да врати пет милиона евра у буџет града које је 2015. године ненаменски потрошио, што је утврдила Државна ревизорска институција, Зеленовић се сада брине о поларним капама, белим медведима и климатским променама.

Видео је да је то популарно и иде у “акцију” као борац за животну околину. Очекује да са новом причом задобије подршку странаца. Заборавио је, међутим, бивши градоначелник Шапца да је у Србији најважнија подршка грађана. Онај кога изабере народ, тај је на власти. То је тај проблем Небојше Зеленовића – жели да влада без подршке грађана, легитимитета, нелегално, али довољно близу новца који би поново бесомучно трошио за личне потребе.

Ако је новопеченом екологу Зеленовићу толико важна животна средина и здравље грађана, како је могуће да никада није посегнуо за решавањем проблема непостојања водоводне и канализационе мреже у 42 шабачка села? Сећам се да је рекао да је то немогуће урадити. А није ни покушао. Деценијама се грађани Шапца не само из приградских и сеоских месних заједница, већ и у појединим градским, даве од смрада из септичких јама. То Зеленовићу није сметало, јер га за народ никада није било брига.

Када је на изборима, за које се заклињао да неће изаћи, смењен, покушао је да направи некакве “три тачке”. Ни то му није пошло за руком, иако се добро потрудио да у старом маниру лаже и обмањује. Сада се ухватио екологије, сазвао групицу грађана који га не познају и себе представио као покретача еколошке револуције. Све то је тужно. А посебно што својим неискреним ангажовањем у тој причи, овај продавац магле потцењује и обесмишљава праве еколошке покрете, каже се у саопштењу за медије народног посланика у Скупштини Србије др Бобана Бирманчевића.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар