Бирманчевић: Лажни демократа Зеленовић куповао гласове и одборнике

Бобан Бирманчевић (Фото: Принтскрин)

„Као посланик у Народној скупштини Репубике Србије подсећам грађане да је бивши шабачки градоначелник Небојша Зеленовић, низом вештих одлагања и манипулација, избегао да пресуда “крив је” за проневеру локалног буџета вредну 5 милиона евра постане и правоснажна“, истиче у саопштењу за јавност др Бобан Бирманчевић, народни посланик и повереник Градског одбора у Шапцу.

„Пријаву против њега поднела је Државна ревизорска институција (ДРИ), Тужилаштво у Шапцу подигло је оптужницу, суд одлучио да је крив, али је Зеленовић, захваљујући личним везама његовог ментора Душана Петровића у суду у Шапцу, успео да остане – неосуђен. Случај је застарео, није ослобођен, Ипак, суд јавности је неумољив!

Није први пут да бивши шабачки градоначелник Зеленовић, који очигледно не може да прежали фотељу, прича о томе како је „невиђена лаж“ да је куповао гласове на изборима. А за мене је увек било несхватљиво да, када то каже, уопште и не трепне. Јер, сви у Шапцу смо слушали снимак активисте ЗЗС из времена изборне кампање 2016. године, док обећава мештанима села Варна оверавање здравствених књижица и по неколико хиљада динара, само да гласају за Зеленовића.

Снимљени активиста потом се суочио са кривичним гоњењем па је пред Основним јавним тужилаштвом у Шапцу на његов захтев примењен опортунитет, што јасно значи да је признао дело. Сви Шапчани знају да је то управо из жеље да се током кривичног поступка не открије налогодавац и да је на тај начин заштитио управо Зеленовића.

Што се тиче жалбе Уставном суду на регуларност шабачких избора 2020. подсетићу да је Зеленовић више пута издејствовао понављање гласања. И врапци знају да је развлачењем процеса у недоглед покушавао само да се одржи на власти, као да му од тога живот зависи. Опште је познато да члановима бирачких одбора који су заступали Српску напредну странку није допуштано да приђу бирачком материјалу, да су поједини представници ЗЗС-а намеравали да им у кафу ставе лекове за спавање како би их онемогућили у праћењу изборног дана, да је лично Зеленовић мењао изборна правила у сред изборног процеса… Махинација у Шапцу било је толико да се набројати не могу, а креатори су били лично Зеленовић и Петровић.

Не само да је Зеленовић куповао гласове, него је куповао одборнике, а дуго времена била је позната чак и тарифа за прелазак. Ирониjа не може бити већа јер се он залаже за такозване слободне изборе!

Питам га јавно да ли је водио евиденцију колико је одборника до 2020. године, са листе Српске напредне странке и мањих странака, завршило у скупштинској већини његове ЗЗС и колико је то коштало буџет града Шапца!

Такав човек данас усуђује се да каже да је „сертификовано поштен“, ма шта то значило. А о чему би Зеленовић и причао него о „поштењу“, наводи др Бобан Бирманчевић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар