Бирманчевић: Испуњавамо све што смо обећали и на то смо поносни (ВИДЕО)

Градски одбор Српске напредне странке поносан је на никада већу подршку коју СНС тренутно ужива у Шапцу. Ми не дајемо лажна, већ реална обећања и испуњавамо их. У протеклих годину дана урађено је много, због чега с поносом показујемо предизборни флајер, а и све остало што је обећано у кампањи биће реализовано у предвиђеним роковима – истакао је на конференцији за штампу ГрО СНС-а члан Повереништва и народни посланик у Скупштини Србије др Бобан Бирманчевић.

– Хвала грађанима на указаном поверењу и велико хвала на стрпљењу. Иако је наведен рок за реализацију свих планова 2025. година, уверен сам да ћемо и раније привести крају све оно због чега смо добили велику подршку грађана Шапца на претходним изборима и због чега и данас нама грађани верују – рекао је Бирманчевић.

Српска напредна странка не даје лажна обећања што је показано и током протеклих годину дана, нагласио је Бирманчевић. Буџет се равномерно троши, у складу са реалним потребама. Циљ актуелне градске управе је равномерни развој свих делова Шапца, као градских тако и приградских и сеоских.

– Смањили смо цену вртића, обезбеђен је бесплатан градски превоз за пензионере, успостављена је добра сарадња са свим министарствима. Приходи у буџету су повећани, завршени су радови у ОШ „Мајур“ где је планирана реконструкција и нова фискултурна сала, обезбеђена су средства за реконструкцију Опште болнице. Нови мост ће бити завршен пре рока, напредује планирано на изградњи брзе саобраћајнице Шабац – Лозница за коју је Република издвојила 500 милиона евра. Поносни смо на сарадњу са нашом државом и у свим пројектима имамо њену помоћ – истакао је др Бобан Бирманчевић.

На конференцији за медије истакнуто је да ће санација водоводне мреже и изградња канализационе бити настављена и у 2022. години. Водоводна мрежа се развија у пет праваца, а у плану је 150 км канализационе мреже на градском, приградском и сеоском подручју. Настављени су и радови на путној инфраструктури на сеоском подручју.

– Урадили смо 70 км различитих локалних путева током предизборног периода. Радови су већ почели у Волујцу и селу Двориште, а већ су опредељена средства од 266 милиона динара (половину обезбедила држава, половину локална самоуправа) за 30 км локалних путева у 12 села. Док временске прилике дозволе, радићемо на томе, а уколико не дозволе, настављамо одмах на почетку наредне грађевинске сезоне. Део обећања је и чишћење корита реке Добраве и сређивање свих канала како се не би поновила 2014. година. Наша држава је поправила насипе на Сави, те грађани немају разлога да брину како се догађаји од пре седам година могу поновити.

Нова Градска управа није подигла ниједна динар кредита. Сви пројекти реализују се у оквиру предвиђеног буџета.

-Не желимо и нећемо да задужујемо грађане новим кредитима, нити узимамо новчана средства од њих. Послујемо по закону и поносно смо да смо све кадровске промене у јавним предузећима реализовали у складу са законом – истакао је Бирманчевић.

Постигнути договор о куповини Спортске хале “Зорка” од тренутног власника АИК банке, као и скори почетак радова на изградњи комплекса базена на отвореном доказ су да се иде у правом смеру.

– Први пут је хала у власништву Града Шапца и поново ће на месту највећи достигнућа шабачког спорта, сви моћи да гледају врхунске спортске догађаје. Пре годину и по дана корисници дворане су буквално истерани из тог објекта и на браву је стављен катанац. Сигуран сам да је катанац на брави хале „Зорка“ био катанац на политику Небојше Зеленовића и претходне власти. У 2022. години планиран је почетак изградње комплекса отворених базена у близини хале „Зорка“ и затвореног Градског базена, а у оквиру комплекса ће бити олимпијски базен, средњи базен и дечји базен.

Правда је спора али достижна, истакао је др Бобан Бирманчевић, осврнувши се на почетак предкривичног поступка против Небојше Зеленовића који је на свом Твитер налогу број чланова СНС упоредио са бројем чланова Нацистичке партије Немачке на врхунцу своје моћи.

– Чекали смо две године на позив из тужилаштва, али нећемо одустати, Зеленовић ће бити процесуиран. Објава је доказ колико су у питању бескрупулозни људи спремни да учине све да остану на власти. Он није само бивши градоначелник, већ по подршци могу рећи и бивши политичар, лажни борац за демократију. Судски органи ће да раде свој посао, а ми ћемо да наставимо да бринемо о граду који водимо годину дана – истакао је Бирманчевић.

Прошлост остаје прошлост. Окренути смо ка будућности наших суграђана, наше деце, реализацији капиталних инвестиција, отварању нових радних места, поручио је др Бобан Бирманчевић.

Погледајте и видео са почетка овог прилога.

Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар