Бирманчевић: Док су други тражили изговоре, наш председник је тражио решење

Др Бобан Бирманчевић

Корона је оставила трага на све државе у Европи и свету. У Србији смо имали више него квалитетну реакцију пре свега председника Републике Србије Александра Вучића, као и државног руководства. Док су други тражили изговоре, наш председник је тражио решење. Сада смо сигурно водећа држава која је успела квалитетно да одговори на опасност Ковида и да помогне својим грађанима – рекао је др Бобан Бирманчевић, народни посланик и повереник Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу.

Помоћ државе намењена грађанима и привреди показала је да је Србија упркос епидемиолошкој кризи стабилна. Како је Бирманчевић нагласио, у политици коју спроводи руководство државе, кључно је задовољство грађана, а њихов интерес је на првом месту. Помоћ од стотину евра која је додељена грађанима Србије прошле године, прва транша од 30 евра је већ почела да се исплаћује, наредних 30 евра који стижу на јесен, уз значајну помоћ привреди, знак државе која је успешно одолела кризи услед короне.

– Вакцинација је једини и сигуран начин борбе против Ковида. Радује чињеница да се број вакцинисаних из дана у дан повећава. Имамо избор или ћемо се вакцинисати и не дозволити да угрозимо и себе и људе око нас, или ћемо допустити болест. То је избор између живота и смрти. Износ од 3.000 динара који ће добити вакцинисани грађани Србије, мали је знак пажње наше државе онима који су одговорни према себи и другима. Радује ме и што је велики одзив за вакцинацију у селима. Здравствене екипе већ неко време вакцинишу на терену, а за време ускршњих празника вакцинисано је чак 1.500 људи. То је добар знак – нагласио је Бирманчевић.

Почела је изградња Фрушкогорског коридора, односно аутопута од Новог сада до Руме у дужини од 47,7 километара. Планирано је да радови буду завршени за три године. Ово је важно и за наш крај, јер је и Шабац у склопу овог великог пројекта, односно аутопута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице. Ово подразумева и изградњу новог моста преко реке Саве. Оно што је другима било немогуће, истакао је Бирманчевић, реализује се под вођством председника Александра Вучића.

– Од Новог Сада до Лознице, инвестиција ће коштати око милијарду и сто милиона евра. Све оно што други нису могли ни у предизборним обећањима да обећају грађанима, а знамо да су се њихова обећања темељила на лажима, у држави Александра Вучића је могуће. Овако изгледа када одговорна власт троши средства у складу са законом и у интересу грађана. Све је могуће и оствариво.

С друге стране, Драган Ђилас покушава да све оно што није ваљало, а у њихово време није ваљало ништа, за то оптужи некога другог. Сада хоће да његова телевизија добије националну фреквенцију. Не постоји фреквенција на овом свету која може да помогне да људи забораве колико су они уназадили Србију, колико су пара покрали и изнели, колико су пројеката упропастили, фирми затворили и колико је људи остало без посла. Зато сваки избори од 2012. године показују да је подршка Александру Вучићу све већа – рекао је др Бобан Бирманчевић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар