fbpx

Бирманчевић: Чврсте везе са државом, Шапчани имају коме да се обрате

Др Бобан Бирманчевић

Др Бобан Бирманчевић, новопостављени државни секретар у Министарству привреде Владе Републике Србије, у емисији „Актуелно“ на РТВ АС, изјавио је да је изузетно почаствован новом функцијом. Захвалио се председнику Александру Вучићу, јер је препознао снагу појединца, али и Градског одбора Српске напредне стране Шабац. Каже, ово је права прилика, не само за њега већ и за Шапчане. Да град који је препознатљив по привреди и по вредним људима буде повезан са важним дешавањима на државном нивоу.

„Треба бити реалан, тешка је ситуација на глобалном нивоу. На политичком нивоу и у Србији, никад тежа. И заиста, што су прилике теже и у привреди, то су већи изазови. Спреман сам да одговорим на те изазове и желим да Шапчани знају да имају коме да се обрате.“

Уз чврсту наду да ће од функције државног секретара у Министарству привреде имати користи цео шабачки крај, др Бирманчевић је рекао да без подршке Шапца не би ни доспео тако високо. Каже, не напушта Градски одбор Српске напредне странке, а ни Шабац већ планира да сваки слободан тренутак посвети локалној средини.

Уз опаску да је овдашња политичка сцена често турбулентна, али да Шапчанима нико никада није могао да забрани да мисле својом главом, др Бирманчевић коментарисао је и шабачке политичке прилике.

Понашање опозиције, која најављује окупљање због годишњице догађаја на Новом мосту, оценио је срамним. За две и по године, како каже, нису нашли за сходно да дођу на седницу локалног парламента.

„Ово је, претпостављам, јалов покушај да нешто на брзину преокрену у своју корист. Буде се они који две и по године нису радили ништа, јер за годину и по ће нови локални избори. На мрежама су опозиционари изузетно јаки. Да измисле, да оптуже, да слажу, ту су много способни. Али, реално, када треба да се нешто ради, онда их нема нигде.“

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар