Бирманчевић: Апсолутна подршка председника Вучића нашим спортистима

Др Бобан Бирманчевић

Повереник Градског одбора Српске напредне странке Шабац и народни посланик др Бобан Бирманчевић гостујући у емисији “Актуелно” Регионалне телевизије “АС” истакао је да председник Србије Александар Вучић води бригу о својим грађанима што је итекако показао у претходном периоду.

– Основна разлика између председника Александра Вучића и свих оних који су били пре њега је управо у томе што председник пита грађане шта је оно што може да уради за њих, шта је оно што ће помоћи било коме у Србији. Буквално даје све од себе 24 сата дневно, седам дана у недељи, 365 дана у години. Велика, апсолутна подршка свих грађана Србије, нашег председника и што је најбитније ветар у леђа за наше Орлове – истакао је др Бобан Бирманчевић, осврнувши се на председников испраћај фудбалске репрезентације у Португал нагласивши да се он брине како о спортистима тако и о другим потребама грађана Србије – од најмањег пута, школе, вртића до ауто-пута, дома здравља, клиничког центра.

Иза сваког резултата стоје велики радови и припреме. Такав је и случај са шабачким спортистима који из године у годину уписују имена у историју српског спорта, а који су дуги низ година уназад били ускраћени за тренинге у Спортској хали “Зорка”. Захваљујући новој Градској управи града Шапца Спортска хала “Зорка” ускоро ће отворити своја врата.

– Вест која је одјекнула у спортској јавности са посебном пажњом. Шабац је град спорта, великих спортиста и резултата, велике спортске историје и ја се надам и град велике спортске будућности. Град Шабац на првој следећој Скупштини, док се прођу процедуралне ствари, подржаће договор који је направљен од стране градоначелника и Градске управе са власницима Спортске хале “Зорка”. Коначно биће стављена тачка на то после заиста једне тужне и за град Шабац невероватне трагичне приче везане за тренутак када су наши спортисти буквално избачени из те спортске хале, када је стављен катанац, када су утакмице одиграване у другим градовима. Ово је просто тренутак који ће обележити измђу осталог и завршетак ове године када је Шабац у питању. По први пут у историји овога града Спортска хала “Зорка” биће власништво свих грађана Шапца, односно свих спортиста.

Оно што је, такође битно, то је да ће истовремено уз договор и исплаћивање цене везане за сам објекат он бити реновиран и приведен намени на најбољи могући начин. Оно што је још значајније је да се одлуком да се купи Спортска хала “Зорка” ставила тачка на дугогодишње сељење и одласке по другим градовима, одржавање утакмица у комшилуку. Просто је невероватно да некадашњи светски прваци морају да играју рукомет у Сремској Митровици, Ваљеву или неком другом граду. То нека служи на част онима који су овај град водили двадесет година и довели га дотле да је једног дана дошао неко и ставио катанац на Спортску халу “Зорка”.

Катанац на Спортску халу “Зорка” био је катанац на политику Небојше Зеленовића, Душана Петровића, Милоша Милошевића и целе те екипе која једноставно није имала ни довољно снаге ни довољно знања али ни довољно поштења да овај град води на прави начин – истакао је др Бобан Бирманчевић додавши да у буџету града Шапца, који је међу десет буџета у држави Србији, има довољно средстава уколико се она троше искључиво у интересу грађана, у складу са плановима и пројектима који се одобре од стране Скупштине.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар