fbpx

Бесплатни уџбеници за шабачке ђаке-прваке (ВИДЕО)

(Фото: Оља Гавриловић)

Од првог септембра тринаест шабачких основних школа биће богатије за 1.128 нових ученика. За почетак успешног школовања град Шабац обезбедио је ђацима првацима бесплатне уџбенике. За ове потребе из буџета града издвојено је десет и по милиона динара.

– С обзиром да је то велики догађај у животу сваког детета и родитеља град Шабац настоји да им тај дан остане у трајном сећању. Због тога сваке године организујемо велику журку и том приликом додељујемо пригодне поклоне првацима. Ове године, желели смо да одемо корак даље и да родитељима значајније него до сада помогнемо у припреми њихове деце за школу. У том смислу град Шабац је, по први пут, обезбедио комплете уџбеника за свако дете које полази у први разред – рекла је Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Традиционална велика журка за ђаке прваке уз пригодан програм биће одржана у четвртак, 1. септембра, од 19 часова на Градском тргу.

– Тамо ће их сачекати њихови учитељи који ће им уручити ранчеве са уџбеницима, а у име града Шапца, честитке ће им упутити градоначелник др Александар Пајић – додала је начелница.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар