Банка Поштанска штедионица на услузи најстаријим суграђанима

Најстаријим суграђанима, корисницима услуга Геронтолошког центра Шабац, Банка Поштанска штедионица изашла је у сусрет. Мобилна експозитура у кругу Дома за старе омогућила је подизање новчаних средстава без опасности по здравље услед епидемије корона вируса.

(Фото: Оља Гавриловић)

Мобилна експозитура Банке Поштанске штедионице, постављена у кругу Геронтолошког центра у Шапцу, омогућила је корисницима Дома за старе да, без одлазака у своје банке, подигну средства са текућих рачуна.

– Несвакидашња ситуација током ванредног стања нагнала нас је да кренемо са мобилним експозитурама, те су оне биле на услузи грађанима тамо где није било класичне пословнице. Мобилне експозитуре Поштанске штедионице су прве у Србији и самим тим јединствене. Корисницима пружају све услуге као и убило којој од 207 класичних пословница у земљи. Наравно, у склопу је и банкомат за подизање новца. На овај начин корисници на брз, једноставан, а пре свега, једноставан начин могу доћи до својих новчаних средстава – рекао је Живан Бајић, директор филијале Поштанске штедионице у Шапцу, нагласивши да је мобилна експозитура доступна и суграђанима који нису корисници услуга Поштанске штедионице, односно онима који имају текуће/штедне рачуне у другој банци.

Ова услуга Банке Поштанске штедионице више је него добродошла с обзиром на тренутну ситуацију са епидемијом корона вируса.

(Фото: Оља Гавриловић)

– Корисници ће без одласка из круга установе моћи да са својих текућих рачуна подигну новчана средства, те смо захвални директору и запосленима у Поштанској штедионици што су са великом пажњом и бригом урадили велики део посла. Када говоримо о бризи и најстаријима, веома је важно што држава путем једнократних помоћи брине нашим најстаријим суграђанима – истакла је Марија Марковић, в.д. директора Геронтолошког центра Шабац.

Без чекања у редовима, подизање новчаних средстава у кругу Геронтолошког центра епидемилошки је потпуно безбедно, што је и био циљ ове акције.

– Поштанска штедионица је успела да мобилном експозитуром изађе у сусрет нашим најстаријим суграђанима, како би имали сигуран приступ услугама банке. Једном месечно ће мобилна банка бити доступна корисницима Центра где могу обавити све потребне услуге, као и у било којој експозитури у граду – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић додавши да је ово значајан гест за све и показатељ бриге о најстаријима.

Мобилна експозитура Банке Поштанске штедионице у наредном периоду, најмање једном месечно, биће на располагању корсницима услуга шабачког Геронтолошког центра.

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар