fbpx

Балон сала у Змињаку добила грејање

Градоначелник Шапца др Александар Пајић обишао је данас ОШ “Јован Цвијић” у Змињаку где су у току радови  на постављању грејног система у балон сали, која ће убудуће моћи да се користи током целе године.

Балон сала у ОШ “Јован Цвијић” у Змињаку моћи ће да се од сада користи свих дванаест месеци у години захваљући доградњи система за грејање.

– Доградња система за грејање, који сада обухвата грејање балон сале, важна је за правилан психо-физички развој наших ученика. То није једина инвестиција. У претходној школској години заменили смо кров на помоћној згради. Избацили смо азбест из наше школе што је важно за здраво окружење  и средину у којој ученици проводе велики део свог времена. Поред тога обезбедили смо школакса дворишта и у матичној школи и у издвојеном одељењу у Петловачи новим видео надзором –  камерама. Услови за рад ученика и наставника у нашој школи постају све бољи. Желим да се захвалим градоначелнику града Шапца и Градској управи као и месним заједницама – Змињак и Скрађани – због снажне подршке нашој школи – рекао је Владимир Симовић, директор ОШ “Јован Цвијић” Змињак.

У пројекат је уложено око милион и седамсто хиљада динара. Део средстава, као помоћ Месној заједници “Змињак” и њеним најмлађим становницима, издвојила је и Градска управа града Шапца.

– Трудимо се да сва деца у граду Шапцу имају подједнаке услове за образовање. Као што видите довршавамо и оно што није урађено 2018. године, а то је да топловод који балон сала није имала провучен. Она је могла да се користи само у летњим и пролећним периодима, да се заштити од падавина али у јесеним и зимским периодима овде је било веома хладно  и деца нису могла да користе овај простор. Ми провлачимо топлотне инсталације захваљујући и новом Савету Месне заједнице који је имао слуха да је ово приоритет Змињака.  Уложили су милион и триста седамдесет пет  хиљада динара у овај пројекат. Град ће додати преостали део износа и тако да ће ученици ове школе, њих око сто двадесет,  моћи да користе ову балон салу свих дванаест месеци. Нама је интерес да ово не користе само ученици школе већ и сви мештани  Змињака и околних села. Просто да имамо један   нови спортски објекат који ће на задовољство свих мештана који овде живе бити у пуној употреби свих дванаест месеци. Мислим да стварањем добрих и адекватних услова за образовање, васпитање  и за бављење спортом наших ученика јесте приоритет града Шапца – истакао је градоначелник Шапца  др Александар Пајић.

Улагање у образовање младих и што боље услове за школовање младих у грдау и на селу  наставиће се и у наредном пероду на подручју града Шапца које обухвата села Мачве, Поцерине и Посавотамнаве.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар