Бајић: Делу опозиције једина политика је мржња орема председнику Вучићу

Да су протести дела опозиције све само не мирни, достојанствени и пристојни скупови, грађани су могли да се увере и током најновијег скупа у Београду. Уз тобожње гнушање на насиље, организатори су поново искористили прилику да позову на насиље и то обешеном лутком са ликом председника Александра Вучића.

Жао ми је што морам да приметим да део опозиције којима је једина политика мржња према председнику државе, константну инспирацију црпи из метода немачких националсоцијалиста. И то је застрашујуће! Овај такозвани „Протест против насиља“ имао је увертиру у виду скаредне карикатуре објављене у недељнику НИН на којој је председник Србије поистовећен са Адолфом Хитлером. А онда су се на „ненасилном“ протесту чули усклици са бине да треба забрањивати новине и телевизијске куће које им се не свиђају, и као „круна“ свега председника Вучића на вешалима.

Да парадокс буде већи, на протесту је говорио глумац који је недавно претукао колегу редитеља, што је забележено камерама. О каквој борби против насиља се овде ради? Да је легитимно бити насилан према свима онима са чијом политиком се неко не слаже? И да их треба вешати? Изгледа да део опозиције која једва може да пређе изборни цензус, а која себе сматра пристојном и либералном, тако види своју улогу у српском друштву. Зато, ваљда, и неће на изборе, већ би вешалима да дођу на власт. То тако не иде, господо.

У Србији се на власт долази вољом народа, а не договорима у неким амбасадама. У нашој држави грађани бирају, а не чиновници чланица НАТО пакта. Народ у Србији је на изборима изабрао Александра Вучића. Разумем да је организаторима протеста „против насиља“ ово тешко да разумеју, зато и потежу вешала усред Београда.

Др Живан Бајић,
председник ГО СНС Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар