Асфалтиране улице у Месној заједници “Варна” (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао завршне радове на асфалтирању улица у Месној заједници “Варна”. Реализација овог пројекта још је један корак ка побољшању животних услова становништва на сеоском подручју.

Најновијим радовима, финансираним од стране Градске управе града Шапца, проширена је мрежа нове путне инфраструктуре на територији Месне заједнице „Варна“.

– Велика је привилегија да је дошла и Варна на ред. Мештани су дуго чекали али овде смо урадили 2.130 метара нове путне инфраструктуре. Урадили смо први и други део Хајдук Станкове улице, затим Улицу Николе Тесле, Лазе Лазаревића, Милунке Савић. Ту је потпуно нова путна инфраструктура. Радили смо и на Поцерској улици коју смо проширили са три на пет метара и све то пресвукли новим асфалтом. Вредност ових радова је 25 милиона динара. Исплатило се чекати као и све што смо радили, свих ових 112 километара. Ниједан једини динар нисмо узели од наших суграђана и то је разлика између претходног и садашњег времена – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

За око седамдесет домаћинстава на овај начин обезбеђен је безбеднији и бржи приступ како пољопривредним парцелама тако и главним саобраћајницама.

– Испред Месне заједнице „Варна“ захваљујем се свима који су учествовали у реализацији овог пројекта. Реч је о инвестицији која петнаест до двадесет година није стигла овако велика у Варну. Асфалтира се неких два километра и сто метара укупно у пет улица. Један потез је у дужини од километа. Изузетно значајан потез који спаја фактички два дела села. Биће омогућен лак пролаз механизације, људства, пољопривредне механизације – истакао је Милан Лончар, председник Савета Месне заједнице „Варна“.

Милан Зекић, мештанин Варне, истакао је да ће ова инвестиција добро доћи и младим нараштајима на путу до школе и вртића.

– Само у мојој Улици Китошкој има око двадесет петоро деце. Са децом смо најјачи када су у питању поцерска села. Захвалио бих се свима. Граду Шапцу и локалној структури што су нам ово омогућили – додао је Зекић.

Грађевинска сезона се наставља, а у току је реализација више инфраструктурних пројеката како на сеоском тако и на градском подручју.

– Оно што је тренутно актуелно је да радимо и на Савској улици која ће добити потпуно другачији, нови изглед – нови коловоз, бициклистичка и пешачка стаза, клупе, дрвореди, осветљење. Нови изглед улице која ће излазити на реку Саву, на Међународно путничко пристаниште. Са овог места идемо и у Поцерски Причиновић, радимо у Рибарима, Петловачи. Користимо ово лепо време да урадимо што више. Раде се и стазе на Летњиковцу – поручио је градоначелник Пајић.

Текст и фото: Оља Гавриловић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар