fbpx

Асфалтирана још једна улица у Дворишту (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је обишао завршне радове на асфалтирању улице Јована Јовановића Змаја у Доњој мали у Дворишту. Око педесетак домаћинстава, захваљујући средствима из буџета града Шапца у износу од 28,8 километара, добиће 2,7 километара асфалтираног пута.

Становници улице Јована Јовановића Змаја у Доњој мали у МЗ “Двориште”, која се налази на двадесет пет километара од Шапца,  добили су нов асфалт.

– Овде није ништа инфраструктурно улагано раније. Само се насипало каменом и то је трајало до прве кише. Имали смо од пореза на имовину 557.000 динара и мештани су дали 4.000 евра 2019. године и тада је урађено 800 метара асфалта. Сада је урађено 2.700 метара, а мештане није коштало ништа –  рекао је Живан Марић, председник Савета Месне заједнице “Двориште”.

Јанко Урошевић, пекар из Дуваништа, до сада се током транспорта свог производа сусретао са великим проблемима.

– Остао сам на свом имању и изградио пекару. Пут ми је много фалио. Било је практично неподношљиво. Нисам могао да возим робу. Снабдевам околних осам села хлебом. Сада сам презадовољан. Могу само да похвалим све који су допринели томе да добијемо асфалт –  поручио  је Урошевић.

Захваљујући Градској управи града Шапца, која је за асфалтирање деонице дужине 2,7 километара издвојила 28,8 милиона динара из буџета, настављено је улагање у побољшање путне инфраструктуре у овом поцерском селу.

– Користимо лепе дане у новембру да продужимо грађевинску сезону и да све што наши суграђани очекују и испунимо. Захваљујем се на стрпљењу људима који овде живе. Овај део села је густо насељен, а ту су и имања Такође имамо и привреднике који имају своје производне погоне, али нису имали адекватне путеве. Мештани су задовољни квалитетом пута, пропустима, каналима. Овде се комплетно ради посао и пут ће бити дуговечан – истакао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Извођач радова је “Југокоп-Подриње”. Улагања у путну инфраструктуру на територији града Шапца наставиће се и у наредном периоду. Циљ је, како је истакао градоначелник др Александар Пајић, да се свим становницима обезбеде подједнаки животни услови.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Шабац – град будућности”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар