fbpx

Asfaltirana Drinska ulica u Majuru

Šabački list

Završne radove na uređenju Drinske ulice u Majuru danas je obišao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Rekonstrukcijom i asfaltiranjem ulice oko četrdeset pet domaćinstava dobilo bolje životne uslove.

Meštani Drinske ulice u Mesnoj zajednici “Majur” posle skoro četiri decenije dobili su novi asfalt. Potrebna sredstva izdvojila je Gradska uprava grada Šapca.

– 650 metara Drinske ulice u Majuru smo završili. Vidite zadovoljstvo svih ovih ljudi koji žive u ovoj ulici. Ulica nije četrdesetak godina rekonstruisana. Sad smo završili kompletno radove na rekonstrukciji iz budžeta grada delom iz povraćaja sredstava na imovinu fizičkih lica. Tu je Mesna zajednica opredelila oko sedam miliona, a nedostajući deo do devet miliona je opredelio grad Šabac – rekao je dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

Oko 45 domaćinstava u Drinskoj ulici sada će imati kvalitetnije životne uslove i to zahvaljujući i članovima Saveta Mesne zajednice “Majur” koji su imali sluha za njihov višedecenijski problem.

– Savet Mesne zajednice “Majur” je doneo pozitivnu odluku po ovom pitanju i u saradnji sa Gradom opredelio sredstva za ovu namenu. Radovi su izvedeni u saradnji sa JP “Infrastruktura” i lokalnom samoupravom jer smatram da svaka mesna zajednica mora da sarađuje sa svojim gradom, a grad sa državom. To je jedini način na koji možemo doći do ovakvih rezultata. Ova ulica je od velikog značaja za sve meštane Majura, a posebno za one ljude koji žive ovde. To je oko četrdeset pet domaćinstava – istakao je Ivan Nešković, predsednik Saveta MZ “Majur”.

Svoje zadovoljstvo urađenim nije skrivao ni Igor Maksimović, jedan od stanovnika Drinske ulice.

– Znači mnogo. Putevi su nam ovde bili svi u rupama, pod vodom. Sada je ovo idealno. Zahvaljujemo se predsedniku mesne zajednice, gradonačelniku Šapca. Urađeno je kvalitetno – rekao je Igor Maksimović.

O poboljšanju životnih uslova meštana Majura svedoči kako završetak ovog projekta tako i prethodne kapitalne investicije.

– Pre ovoga smo asfaltirali Tabanovački put ukupne dužine 1.200 metara. Urađeno je šljunčenje atarskih puteva ukupnog iznosa milion i dvesta hiljada dinara. Uradili smo dopunu osvetljenja u glavnim ulicama Cara Laza i Cara Dušana sa preko četrdeset sijaličnih mesta kao i novo osvetljenje u Pupinovoj i Kosovskoj ulici. Sve ovo su jako dobri radovi, a vrhunac svega je i završetak i svečano otvaranje fiskulturne sale u Majuru koja će služiti na dobrobit svim građanima Majura – naglasio je Ivan Nešković.

Radovi u gradskim, prigradskim i seoskim mesnim zajednicama nastavljaju se nesmanjenom brzinom. Do kraja godine na teritoriji Grada Šapca biće završeno 60 kilometara putne infrastrukture uz podršku Vlade Republike Srbije.

Tekst i foto: Olja Gavrilović

* Ovaj prilog nastao je u okviru projekta “Veliki korak Malog Pariza”, koji je sufinansiran iz budžeta Grada Šapca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

0 komentar
0

Pročitajte još

Ostavite komentar