Асфалтирана Дринска улица у Мајуру

Завршне радове на уређењу Дринске улице у Мајуру данас је обишао градоначелник Шапца др Александар Пајић. Реконструкцијом и асфалтирањем улице око четрдесет пет домаћинстава добило боље животне услове.

Мештани Дринске улице у Месној заједници “Мајур” после скоро четири деценије добили су нови асфалт. Потребна средства издвојила је Градска управа града Шапца.

– 650 метара Дринске улице у Мајуру смо завршили. Видите задовољство свих ових људи који живе у овој улици. Улица није четрдесетак година реконструисана. Сад смо завршили комплетно радове на реконструкцији из буџета града делом из повраћаја средстава на имовину физичких лица. Ту је Месна заједница определила око седам милиона, а недостајући део до девет милиона је определио град Шабац – рекао је др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Око 45 домаћинстава у Дринској улици сада ће имати квалитетније животне услове и то захваљујући и члановима Савета Месне заједнице “Мајур” који су имали слуха за њихов вишедеценијски проблем.

– Савет Месне заједнице “Мајур” је донео позитивну одлуку по овом питању и у сарадњи са Градом определио средства за ову намену. Радови су изведени у сарадњи са ЈП “Инфраструктура” и локалном самоуправом јер сматрам да свака месна заједница мора да сарађује са својим градом, а град са државом. То је једини начин на који можемо доћи до оваквих резултата. Ова улица је од великог значаја за све мештане Мајура, а посебно за оне људе који живе овде. То је око четрдесет пет домаћинстава – истакао је Иван Нешковић, председник Савета МЗ “Мајур”.

Своје задовољство урађеним није скривао ни Игор Максимовић, један од становника Дринске улице.

– Значи много. Путеви су нам овде били сви у рупама, под водом. Сада је ово идеално. Захваљујемо се председнику месне заједнице, градоначелнику Шапца. Урађено је квалитетно – рекао је Игор Максимовић.

О побољшању животних услова мештана Мајура сведочи како завршетак овог пројекта тако и претходне капиталне инвестиције.

– Пре овога смо асфалтирали Табановачки пут укупне дужине 1.200 метара. Урађено је шљунчење атарских путева укупног износа милион и двеста хиљада динара. Урадили смо допуну осветљења у главним улицама Цара Лаза и Цара Душана са преко четрдесет сијаличних места као и ново осветљење у Пупиновој и Косовској улици. Све ово су јако добри радови, а врхунац свега је и завршетак и свечано отварање фискултурне сале у Мајуру која ће служити на добробит свим грађанима Мајура – нагласио је Иван Нешковић.

Радови у градским, приградским и сеоским месним заједницама настављају се несмањеном брзином. До краја године на територији Града Шапца биће завршено 60 километара путне инфраструктуре уз подршку Владе Републике Србије.

Текст и фото: Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар