fbpx

Амбасадор Италије Лука Гори посетио Шабац (ГАЛЕРИЈА)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић угостио је данас Његову екселенцију амбасадора Италије у Србији Луку Горија и представнике конфиндустије у Србији. У Шапцу тренутно послује 10 италијанских компанија док су још три купиле земљиште од преко 13 хектара у Индустријској зони, речено је на састанку. У наредном периоду очекује се изградња пословних погона фабрика и запошљавања суграђана.

Данас смо чули које су то свере у које италијанска влада и привредници желе да улажу у Републици Србији и Шапцу и да ли су постојеће италијанске фирме задовољне условима у нашем граду. Имамо директан контакт са привредницима, што је битно при решавању евентуалних проблема у пословању и побољшавању радних услова, навео је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Након састанка у градској кући уследио је обилазак италијанских фирми „Пасубио“, „Селетра“ и „СБЕ Србија“. Његова екселенција Лука Горија овом приликом истакао је да је Шабац од великог значаја за италијанске инвеститоре и да је пословна клима у нашој земљи позитивна за странце.

Задовољан сам јер су српске власти створиле веома повољно пословно оружење у Шапцу где би и даље могао да се развије бизнис. Италија поново жели да оснажи сарадњу и прошири свој утицај на Балкану и да помогне развој пословања у Србији, истакао је Лука Гори, амбасадор Италије у Србији.

Италија је и даље трећи по величини трговински партнер Србије и други највећи европски партнер, после Немачке. Главне ставке италијанског извоза у Србију су индустријске машине, предива, кожа, гвожђе и челик, електричне машине и опрема, возила…

Текст и Фото: Данка Ловчевић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар