Амбасадор Италије и представници конфиндустрије на састанку у Шапцу

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је у Градској кући свечано угостио његову екселенцију амбасадора Италије у Републици Србији Карла Ло Каша и представнике конфиндустрије у Србији. Циљ посете био је упознавање са плановима за развој града, као и постизање договора о наставку и проширивању сарадње.

Градоначелник Пајић истакао је да Србија и Италија имају традиционално добре односе и да је циљ да сарадњу подигну на још виши ниво.

(Фото: Град Шабац)

„На територији града Шапца послује десет италијанских фирми, и све оне су заинтересоване за проширење производње и запошљавање нових радника. Наша два народа имају традиционално добре и пријатељске односе, а овим посетама желимо сарадњу да подигнемо на још виши ниво. Град Шабац жели да унапреди сарадњу са Републиком Италијом у области привреде, културе и образовања. Свима нама, који водимо бригу о Граду, приоритет је бржи економски развој, смањење незапослености, повећање животног стандарда Шапчана и широка сарадња на међународном плану“, рекао је градоначелник Пајић.

Он је истакао да у остварењу тих амбиција, Град Шабац има свесрдну помоћ институција државе, председника Александра Вучића и Владе Републике Србије.

Амбасадор Италије у Републици Србији Карло Ло Кашо истакао је да му је изузетно драго што је посетио Шабац и да су Србија и Италија пријатељске земље.

(Фото: Град Шабац)

„Имамо дугу традицију сарадње између италијанске амбасаде и Града Шапца и надамо се да ће та сарадња бити још боља у будућности. Од градоначелника Шапца смо чули о пројектима које имају у плани да реализују, али смо сазнали и за пројекте италијанских компанија које желе да развијају своје производне погоне. Србија и Италија одлично послују. У првих пет месеци ове године, трговинска размена између Италије и Србије била је изузетна“, рекао је амбасадор Карло Ло Кашо.

Након свечаног пријема, уследио је састанак са италијанским привредницима који послују на територији града Шапца.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар