fbpx

Акварели Душана Ђукарића у част Дана града Шапца (ГАЛЕРИЈА / ВИДЕО)

Уметничка дела једног од најпознатијих српских акварелиста, Душана Ђукарића од данас красе изложбени простор шабачког Културног центра. Аутор истиче да га је изненадио позив из некадашњег “Малог Париза” и додао да је акварел непрестана слутња, сумња, личне борбе с тренутком додира боје и воде која протиче на папиру.

“То су акварели на тему градских мотива, мртва природа,свега помало, али некако уштимовано у овај простор и атмосферу. Шабац ме је изненадио позивом. Имам потребу да се вратим овде и осликам овај град на начин на који сликам Београд, Париз, Венецију и Праг”, рекао је аутор Душан Ђукарић.

Приликом отварање изложбе градоначелник др Александар Пајић истакао је да у Шапцу прилику да излажу своја дела имају уметници који тек почињу али и светски признати аутори.

„Велика привилегија да имамо уметника овог реномеа данас на промоцији Дана града али и изложбу “Акварел и тачка”. То је један од врхунских светских уметника у области акварела и може се погледати како заиста изгледају његова дела”, нагласио је градоначелник др Александар Пајић приликом отварања изложбе.

Директор Културног центра у Шапцу Урош Лукић додао је да сви знамо шта значи име Душана Ђукарића у свету акварела и да је изузетна част угостити га у нашем граду:

“Позивам све суграђане да дођу и погледају ову изложбу у Културном центру али и друге у свим кулутним установама града јер је садржај ове године веома богат.”

Осим Србије, Ђукарић је излагао и имао веома значајне самосталне и групне изложбę у Швајцарској, Француској, Кини, Италији, Шпанији, Великој Британији, Тајвану, Русији, Аустрији… Добитник је више награда за акварел, а учестовао је и као члан жирија на светским такмичењима у акварелу.

Изложба “Акварел и тачка” моћи ће да се погледа у Шапцу до 3. маја.

Данка Ловчевић / Фото: Град Шабац

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар