Академик Јован Делић на челу Културног савета Фондације „Станислав Винавер“

Јован Делић (Фото: САНУ)

Проф. др Јован Делић, редовни професор Филолошког факултета Универзитета у Београду, дописни члан Српске академије наука и уметности и главни уредник Зборника Матице српске за књижевност и језик од 2000. године, са великим задовољством је прихватио да буде на челу Културног савета Фондације „Станислав Винавер“ у Шапцу.

Академик Делић и руководство Фондације: Зоран Николић, Соња Бокун Ђинић и Александра Павловић, састали су се данас у Градској управи са градоначелником Шапца др Александром Пајићем и чланом Градског већа за културу и информисање Мирољубом Мијушковићем.

На састанку су договорени даљи кораци у раду Фондације, превасходно афирмација свеобухватног стваралачког опуса Станислава Винавера, организација манифестације „Винаверови дани“ на јесен, али и укључивање чланова породице овог великог ерудите, књижевника, преводиоца и новинара родом из Шапца у активности Фондације.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар