Штаб: У Шапцу активно оболелих 970, од којих је 51 дете

(Фото: Град Шабац)

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације поднет је извештај о епидемиолошкој ситуацији на територији града. Чланови медицинског дела Штаба за ванредне ситуације инсистирали су на поштовању мера прописаних Уредбом Владе Републике Србије и наредби министра здравља Златибора Лончара.

На територији града Шапца активно је оболелих 970 особа, а од тога је 51 дете позитивно на вирус корона. Највише оболелих је старосне доби од 35 до 49 година. У протеклој недељи у ковид амбуланти дневно је било преко 400 прегледа.

На седници Штаба за ванредне ситуације дат је налог за промовисање вакцинације на територији града Шапца. Командант Штаба и градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да је изузетно битно да се у кратком временском периоду вакцинише што већи број грађана Шапца како би заштитили себе, а и друге.

„Вакцинацијом ћемо вратити живот у нормалне токове. То је једини начин да се изборимо са вирусом корона. Држава је обезбедила довољан број вакцина за све, искористимо ту шансу и заштитимо се”, истакао је градоначелник Шапца.

На територији града Шапца обе дозе вакцине до сад је примило 18.184 суграђана, што је преко 20 одсто популације за вакцинисање у Шапцу.

(Извор: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар