Шабачким установама бројна признања на сајму образовања „Путокази“

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић данас је организовао пријем за појединачне носиоце награда са 16. Међународног сајма образовања ,,Путокази” одржаном у Новом Саду са којег су шабачке образовне установе донеле најбоља одличја. Пехар Новосадског сајма освојило је Одељење за друштвене делатности града Шапца. Велика златна признања припала су Економској школи „Стана Милановић”, Медицинској школи „Др Андра Јовановић” и Техничкој школи из Шапца, златно признање добила је ПУ „Наше дете” док су два сребрна признања додељена ПУ „Наше дете” за групе деце до три, и од при до пет и по година.

– Заиста сам поносан што су образовне установе овог града показале заинтересованост да своје установе кандидују за ова признања, а истовремено доказале да је квалитет образовања у Шапцу на високом нивоу. Ове награде потврда су да смо на добром путу да Шабац постане град знања. Град Шабац скоро четвртину свог буџета одваја за квалитет и функционисање образовних установа. Око 10,5 милиона динара град издваја и за подршку талентованим ученицима. Нама је циљ да улажемо у образовање младих, да се они после завршетка свог образовног циклуса врате у наш град и дају свој допринос – истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Биљана Ђукнић, директорка Медицинске школе ,,Др Андра Јовановић”, нагласила је да су награђене три средње школе које разликује подручје рада.

– Заједничко нам је то што су све три својим радом, квалитетом наставе, опремљеношћу школа боримо да створимо конкретне услове у којима ће се одвијати образовно – васпитни рад за наше ученике. У сарадњи са градом и школском управом наставићемо да тежимо да образовање у нашем граду буде на што вишем нивоу. Са нестрпљењем чекамо повратак наших ученика јер жива реч и непосредни контакт јесу нешто што је незамењиво тако да се надамо да ће у наредном периоду све бити много квалитетније – навела је Биљана Ђукнић.

Сандра Мићић, директорка Предшколске установе „Наше дете” рекла је да је ово трећа година како та установа учествује на овом сајму образовања.

– Сваке године смо добили неку од награда. Велика нам је част и потврдили смо да смо установа која квалитетно реализује свој рад, али исто нас обавезује да нема опуштања него да морамо да радимо, да се усавршавамо и да сваки следећи корак буде још бољи.Надамо се да ћемо и догодине добити награду на овој сајму образовања – казала је Сандра Мићић.

(Извор: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар