Шабац домаћин прве етапе у бициклистичкој трци Београд – Бањалука

(Фото: Град Шабац)

Шабац ће после пуних 15 година, колико траје бициклистичка трка Београд – Бањалука, први пут бити домаћин етапе и циљно место такмичарима који ће проћи централним улицама, саопштено је на конференцији за медије организатора ове спортске манифестације и руководства Шапца, која је одржана данас у Градској кући.

– Драго ми је што је наш град један од најважнијих на рути трке и део спортског догађаја који повезује Србију и Републику Српску. Циљ прве етапе биће 22. априла у самом центру града, баш када обележавамо и наш празник – Дан града Шапца. Планирамо да на централном градском тргу уприличимо церемонију проглашења најбољих у првој етапи – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Како је овом приликом наглашено, град и његово руководство пружају пуну подршку планираној бициклистичкој манифестацији, јер је Шабац је град спорта и богате спортске историје. Управо из Шапца је и да је један од најбољих српских бициклиста свих времена – Саша Гајичић. Будућа манифестација је, такође, и велика шанса за промоцију туристичких и спортских потенцијала овог дела наше земље.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар