Церска авантура на стази од 15 км са више од 500 учесника

Прва трка са препрекама под називом ,,ЦЕРСКА ОЦР БИТКА“ стартовала је данас на Липовим водама на Церу. На авантуристичкој стази дугој 15 километара нашло се више од 500 учесника из Шапца, Србије и БиХ.

– Креће се са шабачке стране обронка и спушта са друге стране до манастира Радовашница. Тамо такмичаре чека велики полигон који прелазе и потом иду назад до циља. Трку обезбеђује преко 50 судија – објашњава Иван Пајтић испред Атлетик центра.

Трку је организовало Удружење грађана „Церска битка“, уз подршку Туристичке организације и града Шапца. Осим такмичарског карактера, циљ манифестације је подсећање и упознавање на национални и историјски значај Цера, на његову популаризацију као туристичке дестинације.

– Ово је нова манифестација у календару догађаја Туристичке организације града Шапца. Надамо се да ће постати традиционална – истиче Нађа Глигорић, директорка ТОШ-а.

Трку с препрекама отворио је градоначелник Шапца уз поруку да је ово један од начина да се туристички потенцијали краја приближе учесницима, да се проведе време у природи, на чистом ваздуху, да се дружи и такмичи.

– Организатори већ размишљају о томе да се трајање манифестације продужи на два-три дана у години. Одличан спортски догађај који је окупио бројне ентузијасте и заљубљенике у спорт и природу. Имамо планину Цер, а ово је добар начин да је промовишемо – поручује др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Трка је организована уз поштовање свих епидемиолошких мера. Одржана је без присуства публике, уз жељу и очекивање организатора да ће већ следеће окупљање на Церу овим поводом бити уз присуство навијача и бројних посетилаца.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар