Ухапшено пет особа из Лознице због кријумчарења стотину миграната

Река Дрина код Лознице (Фото: Гугл мапа)

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да је на територији Лознице ухапшено пет чланова организоване криминалне групе због сумње да су прокријумчарили 100 ирегуларних миграната преко Дрине у БиХ.

Полицијску акцију су извели припадници Службе за борбу против организованог криминала, у сарадњи са Управом граничне полиције и надлежним полицијским службама БиХ, у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и уз подршку Полицијског центра Југоисточне Европе–СЕЛЕК центра.

Том приликом су ухапшени С. П. (1973), В. П. (1997), А. М. (1979), М. Д. (1987) и Ј. Н. (2001), сви из Лознице, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи у Србији.

Истог дана у оквиру заједничке истраге, припадници СИПА су на територији БиХ ухапсили четири особе, због сумње да су припадници организоване међународне криминалне групе која се бавила кријумчарењем људи из Србије и Босне и Херцеговине у земље Западне Европе.

Припадници оганизоване криминалне групе коју је, како се сумња, предводио С. П., терете се за то да су, од почетка септембра 2020. до средине марта ове године, уз новчану накнаду од 100 евра по особи, организовали недозвољен превоз миграната од Бање Ковиљаче и Лознице до близине реке Дрине у насељу Беле воде код Лознице.

Они су потом, како се сумња, мигранте чамцима превозили преко Дрине на територију Босне и Херцеговине. Остварену финансијску корист припадници организоване криминалне групе делили су између себе, у зависности од задатака које су имали приликом извршења кривичног дела. Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, наводи се у саопштењу.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар