Успешна акција вакцинације у компанији „Јазаки“ (ВИДЕО)

(Фото: Шабачки лист)

Акција вацкинације спроведена је данас у компанији „Јазаки Србија“ у Шапцу. Имунизација је обављена у амбуланти у оквиру компаније, а прву дозу вакцине примило је 235 запослених. Запослени који нису искористили могућност вакцинације путем заказивања, могли су данас то да учине у просторијама фирме.

-Хтели смо да подстакнемо наше запослене да заштите себе и своје породице. У компанији се и даље спроводе све прописане мере заштите које је наложио кризни штаб и које смо увели унутар саме фирме – наводи Ивана Алемпић, спец.за заштиту и безбедност на раду „Јазаки Србија“, која је данас примила прву дозу Синофарм вакцине.

У Шапцу је до сада другу дозу вакцине добило око 20 одсто пунолетних грађана, тако да је колективни имунитет још увек прилично далеко.

– Компанија „Јазаки“ показује шта значи корпоративна одговорност и брига за здравље својих запослених. Корона је показала да не бира да ли је неко старији или млађи, нађе слабу тачку и направи озбиљне проблеме. Због тога је важно да што већи број људи буде вакцинисан – каже др Бранко Вујковић, в.д. директора ЗЗЈЗ Шабац.

На потребу да што већи број грађана буде вакцинисан, указује и податак да је претходних дана повећан притисак на ковид амбуланту, и да се дневно прегледа преко 500 Шапчана.

– Два лекара и пет медицинских сестара ће спроводи вакцинацију у амбуланти у „Јазакију“. Дом здравља ће се увек радо одазвати свим позивима како бисмо повећали обухват имунизације. Број ковид позитивних пацијената расте као и број прегледа у ковид амбуланти. Само током јучерашњег дана, прегледано је 505 пацијената. У Служби здравствене заштите деце и омладине прегледано је 90 најмлађих суграђана – објашњава др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља.

Завод за јавно здравље и Дома здравља натављају наредних дана акцију вакцинације на пункту у Шапцу и сеоским месним заједницима уз могућност имунизације свих заинтересованих грађана без претходног заказивања.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар