Усвојен дневни ред 7. седнице Скупштине града

Седница Градског већа (Фото: sabac.rs)

На 13. седници Градског већа утврђен је Дневни ред седме седнице Скупштине града Шапца која садржи 22 тачке.  Најзначајније усвојене тачке су: Последњи квартални извештај пословања јавних предузећа за 2020. годину, Одлука о топлификацији и гасификацији града Шапца, Одлука о изменама и допунама Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта, Одлука о давању сагласности ЈКП ,,Комуналац” из Руме за прикључење систему регионалне депоније ,,Срем-Мачва”. О овим тачкама извештавали су директори јавних предузећа у Шапцу.

Усвојене су и четири тачке које се односе на Штаб за ванредне ситуације: Одлука о организацији и функционисању цивилне заштите на територији града Шапца, Одлука о образовању Штаба за ванредне ситуације, Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације,  годишњи План рада Штаба за ванредне ситуације града Шапца за 2021. годину.

Усвојене су и Одлука о изради плана развоја града Шапца за наредних девет година, Одлука о организацији Градске управе града Шапца, којом је Одељење Комуналне полиције преименовано у Одељење Комуналне милиције. Начелник Комуналне милиције извештавао је о предлогу Одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара.

Градско веће усвојило је и предлог Одлуке о месним заједницама која је усклађена са Законом о локалној самоуправи као и предлог Одлуке о праву месних заједница на располагање средствима оствареним на основу пореза на имовину и другим приходима и утврђивању поступка и начина њиховог коришћења. 

Већницима је представљен: Извештај о раду Савета за здравље града Шапца за претходну годину, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о финансирању трошкова вантелесне оплодње. Усвојен је и предлог Решења о именовању комисије за доделу Априлске награде града Шапца, дата је сагласност  за употребу грба града Шапца као део сценографије у емисији ,,Актуелно” на телевизији ,,АС”, сагласност на предлог Одлуке о давању назива ,,Милорад Степандић – Степи” спортском објекту, кошаркашком терену, као и Одлука о давању сагласности за употребу назива града Шапца у називу боксерског удружења.

У другом делу седнице Градског већа, већници су једногласно усвојили следеће одлуке: Извештај о раду Градске управе града Шапца за претходну годину, предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2021. годину, предлог Програма одржавања зелених површина у граду за 2021. годину, предлог Програма одржавања хигијене у граду за 2021. годину, предлог Решења о употреби сталне буџетске резерве.  На седници Градског већа  усвојен је и предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о финансирању/суфинансирању годишњих програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду за 2021. годину.

Већници су једногласно усвојили и одлуке које подржавају финансирање најбољих студената града Шапца.

(Извор: sabac.rs)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар