Уз подршку града нов апарат у шабачком Дому здравља

(Фото: Град Шабац)

Дом здравља „Др Драга Љочић” у Шапцу добио је нов апарат за одређивање крвне слике за који је Град обезбедио средства. Аутоматски анализатор крвне слике намењен је за потребе ковид амбуланте Дома здравља. Неопходна дијагностика пацијената који се јављају на први или контролни преглед, на овај начин биће убрзана – за један минут добиће се основна лабораторијска анализа крви.

– У једном сату, дакле, могуће је обавити 60 анализа чији резултати указују на постојање бактеријске или вирусне инфекције, што је важан податак неопходан за тријажу пацијената и одређивање врсте дијагностике – објашњава др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља.

За набавку новог апарата, 900.000 динара обезбеђено је из буџета града, с обзиром да је препозната потреба за оваквом врстом опреме.

– Град ће наставити да улаже у здравство и ослушкује потребе здравствених установа и радника – истиче градоначелник Шапца др Александар Пајић.

У ковид амбуланти Дома здравља дневно се у просеку прегледа око 400 пацијената, а половину чине први прегледи. Из ове установе, поново упућују апел на масовну имунизацију како би се што пре зауставила епидемија, а тиме и оптерећење здравственог система.

Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар