Сутра стартује трка Београд – Бањалука, циљ прве етапе у Шапцу

(Фото: Пиксабеј)

Све је спремно за старт 15. Међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука на којој ће прва етапа бити вожена сутра, 22. априла од Београда до Шапца. Трка стартује са Трга Републике у Београду, а пролазак кроз Град Шабац који је домаћин прве етапе је између 13.30 и 14.30 часова.

Град Шабац дао је сагласност за коришћење локалних путева и улица које су у његовој надлежности и измену режима саобраћаја у следећим улицама: Краља Милутина, Војводе Мишића, Цара Душана, Јанка Веселиновића и Јеврејска у периоду од 13.30 до 14.40 часова, и улице Масарикова и Цара Душана, од Војводе Мишића до Дома Војске, у периоду од 10.00 до 12.00 часова.

Завршница, односно циљ етапе је на (Тргу шабачких жртава), где је планирана церемонија проглашења најбољих у првој етапи. Током овогодишње трке возиће се четири етапе: 22. априла Београд – Шабац; 23. априла Обреновац – Бијељина; 24. априла Бијељина – Власеница; 25. априла Приједор – Бања Лука.

На трци ће наступити 175 бициклиста из 35 светских земаља, са пет континената, која ће у свом 15. издању угостити тимове из Шпаније, Италије, Немачке, Новог Зеланда, Камбоџе, Русије, Сједињених Америчких држава, Пољске, Словачке, возаче из Холандије, Француске, Аустралије као и екипе из целог региона.

Током четири тркачка дана, караван у којем ће бити више од 300 људи прећи ће више од 1.000 километара кроз Србију и Републику Српску. Трка је не само спортски, већ и туристички догађај, који има за циљ промоцију најлепших природних и туристичких дестинација у Србији и Републици Српској.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар