Стартовала галопска сезона у Шапцу

(Фото: Град Шабац)

Први тркачки дан галопера у овој години стартовао је данас на шабачком хиподрому. Трке у организацији коњичког клуба „Џокеј клуб Шабац“ одржавају се у седам категорија у којима учествује 57 коња. Најважнија трка, односно трка дана је на 1.300 метара под називом „Пролећна трка“.

„Шабац може да се похвали богатом историјом у коњичком спорту и он заузима посебно место. Прве трке организоване су још давне 1820. године, у време Јеврема Обреновића, господара шабачке нахије. Шабачки хиподром је последњих година постао стожер српског коњарства. Сваке године коњичке свечаности посети 5.000 – 6.000 гледалаца. Овде се негује традиција коњичког спорта која привлачи велику пажњу, а тркачки дани представљају једну од значајних манифестација у граду“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић, нaкoн oтварањa нове тркачке сезоне у 2021. години.

Како је рекао стицајем околности, због тренутне епидемиолошке ситуације, овогодишњу тркачку сезону отворили су без присуства публике, уз строго поштовање епидемиолошких мера.

„Град Шабац ће и у будућности подржавати тркачке дане. Надам се да је ово последњи пут да публика није могла да присуствује празнику галопа у нашем граду и да ће већ наредна трка протећи у препознатљивој атмосфери“, истакао је градоначелник Пајић.

(Извор: Град Шабац)

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар