СНС Шапца: Са болом се сећамо сваког 17. марта, сваке српске сузе

Ђаковица после погрома (Фото: dijaspora.gov.rs)

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу поводом 17. годишњице погрома Срба са Косова и Метохије, подсећа јавност да никада не смемо заборавити трагедију због које је, уз прећутну подршку некадашњих власти и појединих међународних фактора, један народ скоро истребљен са вековних огњишта.

Свет је ћутао на протеривање и убиства преосталих Срба у јужној покрајини, жмурили су на спаљене куће, манастире, цркве, благонаклоно гледали уклањање сваког трага српског постојања. За злочине над Србима нико није одговарао. Српском народу, у збегу од терористичких хорди, нико од тадашњих властодржаца није пружио руку спаса.

Са болом се сећамо сваког 17. марта сваке сузе српских мајки за убијеним и несталим синовима и ћеркама. Памтимо сваку сузу српског детета, њихове погледе пуне страха. Памтимо и оне који су нас осуђивали када плачемо за својима. Који су нам спочитавали да је српска суза безвредна и да је река наших суза неважна.

Александар Вучић, председник Србије, обећао је да се никада више не сме дозволити страдање српског народа. Нико се никада преданије није борио на нашу земљу и за наш народ од њега. И то је једина истина. Сваки Србин зна да то питање надилази сва питања. Српски идентитет изникао је на пољу на Косову и Метохији, косовски мит део је сваког Србина.

На нама је да памтимо и да се боримо да се сви инспиратори, налогодавци, извршиоци и подржаваоци геноцида над Србима пронађу и казне. На нама је да никада не заборавимо шта се догодило 17. марта. И не само тада. Протеривање Срба био је вишедеценијски пројекат.

Захтевамо од међународне заједнице да се најзад открије ко стоји иза злочина. Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу, снажно подржава политику председника Александра Вучића, посебно по питању Косова и Метохије.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар