Скупштина града усвојила план развоја Шапца до 2030. године

Заседање градског парламента

У Шапцу је одржана 7. седница Скупштине града и овог пута без присуства одборника опозиције. Између осталог, усвојени су предлози о формирању зона топлификације гасификације, раду Штаба за ванредне ситуације, изради плана развоја града за период 2021-2030. годину, праву располагања месних заједница новцем од пореза на имовину као и финансирању трошкова вантелесне оплодње.

Са четири допуне дневног реда, одборници градског парламента одлучивали су о 25 тачака међу којима се издваја предлог одлуке о праву месних заједница на располагање средствима од пореза на имовину и утврђивању поступка и начина њиховог коришћења.

Александар Пајић

– Одлуку ће доносити Савети месних заједница као изабрани представници, а предлози ће морати да садрже јасне податке о пројекту. Шта ће се радити и колико је средстава неопходно за реализацију. Једна од најважнијих тачака свакако је допуна одлуке финансирања трошкова вантелесне оплодње. Паровима ће бити доступна средства и да поступак обаве у иностранству, што је још једна од мера популационе политике – наводи др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

Усвојеним предлогом одлуке о изради плана развоја града у наредних девет година, стратегија ће се ослањати на пет приоритета.

Како је наглашено, за њихово спровођење, кључна реч је одговорност свих који су од грађана добили поверење да изгласају и спроведу планирано у дело.

– Планом развоја града предвиђено је више капиталних инвестиција као што су изградња отвореног базена, спортске хале, уређење зграде Дома војске, опремање индустријске зоне. Обећања која смо дали заснована су на реалним основама и реалним изворима финансирања, усклађеним са интересима грађана – објашњава др Бобан Бирманчевић, шеф одборничке групе СНС-а у градском парламенту.

Одборници су једногласно усвојили и извештаје о усклађености планираних и реализованих активности пословања јавних предузећа у прошлој години. Дата је сагласност ЈКП „Комуналац“ из Руме за прикључење систему регионалне депоније Срем-Мачва, а усвојен је и предлог одлуке о формирању зоне топлификације и гасификације.

Именована је комисија за доделу Априлске награде Града Шапца, а такође је усвојен и предлог да спортски објекат некадашњи Кош клуб, понесе назив по прослављеном кошаркашком стручњаку Миловану Степандићу Степију.

Ни на овој седници градске Скупштине нису били представници опозиционих странака и група грађана. Опозицији су у неколико наврата са говорнице упућени позиви да се врате у скупштинске клупе и дају свој допринос у раду градског парламента.

Славица Гајић

0 коментар
1

Прочитајте још

Оставите коментар