Сви прваци из Поцерског Причиновића имаће бесплатне уџбенике

Сви ђаци-прваци из Поцерског Причиновића, који ће 1. септембра сести у школске клупе, добиће од Месне заједнице бесплатне књиге. Одлука је донета како би се родитељима олакшало опремање ученика за школу и смањили неопходни издаци. Набавка бесплатних уџбеника за прваке покренута је на предлог чланова Савета месне заједнице Поцерски Причиновић.

Мноштвом других акција и низом активности, Месна заједница у континуитету брине о унапређењу услова образовања ученика у издвојеном одељењу Основне школе „Стојан Новаковић“. Већ је урађено доста, а планира се и више.

– Савет месне заједнице ради одлично, па ни резултати нису изостали. Овде у школи урадили смо централно грејање, инсталирали котао на пелет, заменили прозоре, поставили ограду око школског дворишта. У Предшколској установи је урађено грејање. То су само неки од пројеката који су завршени, а припремамо и нове – наводи Владан Богићевић, председник МЗ Поцерски Причиновић.

Школу у Поцерском Причиновићу похађа око четрдесет ученика од првог до четвртог разреда. И овог септембра биће уписано довољно малишана како би се оформило одељење ђака првака.

Имамо добру сарадњу са Саветом месне заједнице. Бесплатни уџбеници за наше прваке значиће пуно родитељима, којима ће се тако олакшати опремање деце за полазак у школу – истиче Марија Ђерић, помоћник директора ОШ „Стојан Новаковић“.

Залагање да школарци имају исте услове, било да похађају школу у граду или у сеоској месној заједници, у овом поцерском месту се показало и те како изводљивим. Уз договор, и мало добре воље.

Славица Гајић

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар