fbpx

Светски дан поезије испод магнолије у Библиотеци шабачкој

(Фото: Шабачки лист)

Светски дан поезије, почетак пролећа и Светски дан особа са Дауновим синдромом се обележавају 21. марта сваке године. Библиотека шабачка ће обележити ове значајне дане у понедељак 22. марта 2021. године адекватним активностима. Услед пандемије сви програми ће се спроводити у складу са препорученим мерама, каже су у саопштењу за јавност ове градске установе културе.

Аудио снимцима, на којима су наши суграђани читали поезију Мирослава Мике Антића, поводом Светског дана читања наглас, традиционално ћемо скренути пажњу на лепоту поезије и на то колико је она важна за наше животе. Сви заинтересовани ће овај несвакидашњи видео моћи да погледају на Youtube – каналу Библиотеке шабачке од 22. марта 2021. године.

У сарадњи са ОШ „Свети Сава“ обележићемо Светски дан особа са Дауновим синдромом у понедељак 22. Марта од 12 часова. Испод расцветале магнолије која најављује почетак пролећа, дружићемо се са неколицином деце са посебним потребама која похађају библиотечку секцију у школи коју предводи библиотекар Александра Курдулић. Читаћемо поезију за децу, наших најпознатијих песника, као и књиге које су написала аутистична деца. Спаривањем различитих шарених чарапа указаћемо на све сличности и разлике особа са Дауновим синдромом, наводе из Библиотеке шабачке.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар