fbpx

Са градоначелником о пројекту „Чиста Србија“

(Фото: sabac.rs)

Градоначелник Шапца др Александар Пајић одржао је састанак са директорима јавних предузећа ,,Водовод-Шабац” и ,,Инфраструктура Шабац” Јованом Вранешом и Милицом Павловић, и њиховим сарадницима. Тема састанка била је пројекат „Чиста Србија” који је у вези са изградњом канализационе мреже и постројења за прераду отпадних вода.

Пројекат којим је предвиђена изградња канализационе мреже у граду, приградским насељима и селима на територији града Шапца финансира Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Будуће локације за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода предвиђене су у Дреновцу, Слепчевићу, Липолисту и Прњавору.

– Један од начина очувања природних ресурса и заштите водотокова је и пречишћавање отпадних вода. Овај пројекат је изузетно значајан за наш град. Годинама нисмо имали решење за овај велики проблем. Сви знамо колико је битна заштита животне средине и постојање канализационе мреже како у граду, тако и у селу. Пројектом „Чиста Србија“ отпадне воде ће првобитно бити прерађене у постројењу и такве враћене у животну средину. Ми ћемо увек бити партнер са својом државом, и мислићемо како на наше људе у граду, тако и на све становнике села – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар