Санитарна сеча критичних стабала због безбедности саобраћаја (ВИДЕО)

Служба Градског зеленила шабачког ЈКП “Стари град”, према плану из 2020. године, извршила је санитарну сечу критичних стабала поред пута Шабац – Богосавац. Овога пута посечено је шездесет стабала која су представљала потенцијалну опасност за све учеснике у саобраћају.

– За разлику од 2018. године када су уклоњена 84 стабла, овога пута, према унапред утврђеном плану, по налогу Републичке шумарске инспекције, посечено је шездесет стабала – истакла је дипл. инж. шумарства Светлана Бурсаћ, референт за шумарство у ЈКП “Стари град” Шабац.

На овом подручју нема интензивног шумарства тако да је свака сеча зарад експлоатације забрањена. – Не сече се ништа што није планом предвиђеном и одобрено од стране надлежних органа –  нагласила је Светлана Бурсаћ. 

Прерасла, критична  стабла, која се нису могла одржавати сечом из корпе, овога пута уклоњена су од стране запослених у Градском зеленилу ЈКП “Стари град”   које је обезбедило потребну механизацију и људство. 

– ЈКП “Стари град” искључиво по налогу Комуналне инспекције извршило је сечу стабала из безбедносних разлога и како би се неометано одвијао саобраћај – рекао је Никола Беговић, в. д. директора ЈКП Стари град “Шабац. Огревно дрво и трупци биће транспортовани и лагеровани у Градском зеленилу за потребе шабачког  ЈКП “Стари град”. 

Оља Гавриловић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар