Савет Мачванског округа са министарком Чомић о правима мањина

(Фото: sabac.rs)

Седница Савета Мачванског управног округа, трећа по реду, одржана је данас у Шапцу у присуству министарке за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордане Чомић. Тема састанка била је сарадња Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог са локалним самоуправама Мачванског управног округа из делокруга надлежности, и из области одрживог развоја.

На састанку, у чијем раду су поред начелника и представника локалних самоуправа Мачванског округа, учествовали и представници локалних центара за социјални рад, МУП-а, Националне службе за запошљавање, националних мањина и цивилног сектора, говорило се о правима мањина, друштвеном дијалогу, одрживом развоју, борби против дискриминације и побољшању сарадње са маргинализованим групама на подручју округа.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је да локална самоуправа у овом граду има добру комуникацију са маргинализованим групама.

– Трудићемо се у наредном периоду да ту сарадњу подигнемо на још виши ниво. Жеља нам је да извршимо инклузију свих маргинализованих група и укључимо их у друштвене токове. Имамо одличну сарадњу са представницима организација цивилног друштва. Шабац јесте град једнакости за све житеље – нагласио је градоначелник Пајић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар