Премијера комада „На пучини“ 30. марта у Шабачком позоришту

Плакат представе

На великој сцени „Љубиша Јовановић“, глумачки ансамбл Шабачког позоришта премијерно ће извести 30. марта, са почетком у 19 часова, представу „На пучини“, по адаптираном тексту Славомира Мрожека, у режији Ивана Томашевића. У комаду наступају Драгана Радојевић, Анета Томашевић, Кристина Пајкић, Слађана Пајчић, Владимир Милојевић и Синиша Максимовић.

– У оригиналној верзији текста Славомира Мрожека „На пучини“ сви ликови су мушкарци. У адаптираном тексту наше представе уместо Мрожекових мушких ликова појављују се жене и два нова лика које играју мушкарци а који не постоје код Мрожека. Жеља нам је била да покажемо како у неким могућим животним ситуацијама људи, у нашем случају жене, када је у питању борба за егзистенцију, могу доћи до тако бизарних решења проблема, као што је канибализам.

Три жене јасно скициране као представнице три друштвена слоја: оног који би да једе а стално остаје гладан, оног који размишља и своју немоћ тумачи филозофијом и оног који манипулацијом остварује своје циљеве.

Два мушка лика која се од почетка сукобљавају око својих научних тврдњи у погледу разлика и сличности мушкараца и жена, по принципу представе у представи, су у улози наратора и коментатора.
Упутство гледаоцима: овој, у суштини, алегорији гледаоци треба да покушају да се смеју – истиче редитељ Иван Томашевић, који је потписао и адаптацију Мрожековог текста.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар