„Ана Франк“ 18. марта у Шабачком позоришту

(Фото: sabackopozoriste.rs)

Цео свет зна животну причу Ане Франк. Њен дневник, први пут објављен 1947. године, преведен је на више од седамдесет језика и сматра се једном од најчитанијих књига на планети. У њему, описани су догађаји и размишљања јеврејске девојчице, страдале у Другом светском рату. То је потресно сведочанство о Холокаусту, али и дирљива, збуњујућа прича о одрастању, у свету који се обрнуо наглавачке, у коме нема милости, разумевања, саосећања нити правде.

Цео свет зна животну причу Ане Франк, али је питање шта смо из те приче научили. Представа Ана Франк поставља то питање. То је представа за децу и одрасле, јер се у њеном центру налази дете – мудрије, зрелије и паметније од већине одраслих људи. То дете није имало шансу да одрасте… А да ли је имамо ми?

Одговор на ово и друга актуелна питања потражићемо у представи Шабачког позоришта „Ана Франк“, која је заказана за 18. март са почетком у 19 часова на великој сцени „Љубиша Јовановић“. Редитељ комада је Јелена Богавац, драматизацију је урадила Милена Богавац, а играју Вања Павловић, Оливера Гуцонић, Деана Костић, Слободан Петрановић – Шарац и Милош Војновић.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар