Председник Србије Александар Вучић почасни грађанин Шапца (ВИДЕО)

Председник Републике Србије Александар Вучић, данас поподне у дворишту Градске куће, проглашен је лауреатом Априлске награде, највећег признања града Шапца, за развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода. Председнику Вучићу је, такође, додељена и титула почасног грађанина Шапца, а у његово име кључеве града и повељу примила је главни секретар председника Сузана Пауновић.

У истој категорији, Априлска награда и кључеви града припали су и Славиши Савићу, секретару Удружења параплегичара Мачванског округа.

Запослени у Општој болници „Др Лаза Лазаревић“ добитници су Априлске награде у категорији развоја града, баш као и Дом здравља „Др Драга Љочић“ и Завод да јавно здравље Шабац, као хероји борбе на првој линији фронта притив епидемије проузроковане вирсом ковид-19. Кључеви града и повеље уручени су директорима ових здравствених установа – др Слободану Поповићу, др Јасмини Станковић и др Бранку Вујковићу.

У категорији развој села награда је додељена породици Јадрановић из Добрића, крај Шапца, највећим сточарима и произвођачима млека у овом делу Србије.

Априлска награда додељује су на Дан Шапца, 22. април, у знак сећања на исти датум 1867. године, када је и последњи турски војник напустио наш град, а свим овогодишњим лауреатима највећа градска признања и повеље је свечано уручио градоначелник др Александар Пајић.

„Посебно сам поносан што је председник Републике Србије Александар Вучић прихватио кључеве града и место почасног грађанина града Шапца. Наша је обавеза да тесно сарађујемо са нашом државом и будемо њен партнер како бисмо омогућили квалитетан живот Шапчанима. На том путу ићи ћемо храбро и одлучно, крећући се ка заједничком циљу свих наших суграђана – Шапцу граду будућности“, истакао је градоначелник Пајић.

Погледајте и наш видео прилог.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар