Потписан уговор о пројекту из програма прекограничне сарадње вредан 166.000 евра

(Фото: Град Шабац)

Градоначелник др Александар Пајић и председник градске Скупштине Немања Пајић, потписали су данас у име града Шапца уговор о пројекту „Заједно у образовање за запошљивост и запошљавање”, из програма ИПА II прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине, чија је вредност 166.000 евра. Реч је о пројекту који финансира Европска унија и који је одобрен од стране Министарства финансија Републике Србије.

– Овај пројекат је одговор Савета за запошљавање и свих нас који радимо у интересу Града Шапца. Желимо да направимо могућност неформалног образовања, односно утицаја на све наше незапослене суграђане који желе да преко обука у Тренинг центру и компанијама које су заинтересоване за то, стекну акредитоване сертификате – рекао је градоначелник Пајић.

Обуке су усмерене на дефицитарна занимања за које постоји потреба на тржишту рада.

– То су занатски радови у грађевинарству, управљање виљушкарима и различити видови заваривања. Трудимо се да нашим суграђанима омогућимо бржи долазак до посла, не само довођењем инвеститора у Град Шабац, него и кроз обуке где ће моћи да стекну сертификована знања и тако одговоре на потребе тржишта – додао је Пајић и поручио да ће наставити са подршком пројектима Европске уније који пружају могућност да Град Шабац добије неповратна средства како би унапредио свој, како образовни, тако и привредни систем.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић каже да му је изузетно драго што је дошло до потписивања уговора још једног пројекта прекограничне сарадње који за циљ има побољшање квалификација суграђана.

– Овај пројекат је важан, пре свега, за незапослене али и запослене који желе да се преквалификују и да имају боље плаћен посао. Акценат је на дефицитарним занимањима у нашем граду и оно што је добро у овом пројекту јесте да ће будући полазници ових курсева своје знање стицати у реалној средини, односно у предузећима и радној околини и на тај начин бити потпуно обучени за рад. Све ово је произашло из дугогодишњег рада програма СЕЕД кроз који смо дошли и до Тренинг центра који делује у оквиру Центра за стручно усавршавање у ком се већ одржавају многобројни акредитовани курсеви – наводи Пајић.

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар