Пајић: Постаћемо најатрактивнија дестинација за инвеститоре

Северозападна индустријска зона у Шапцу

Град Шабац има две индустријске зоне, од којих је Северозападна, која се простире на 600 хектара највећа у Србији. Изградњом пута Рума-Шабац-Лозница, створиће се још повољнији услови за привлачење инвеститора и отварање нових радних места, а индустријска зона коначно заживети у пуном потенцијалу.

У северозападној радној зони у Шапцу тренутно послује 35 компанија. На 600 хектара, скоро половина земљишта опредељена је за рад у режиму Слободне зоне. Потенцијалним инвеститорима, атрактивности парцела допринеће и изградња ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница чија је реализација у току. Најбржа веза са Босном и Херцеговином, али и Новим Садом и Београдом, на овај начин биће осигурана.

– Време је новац. Ово ће омогућити да се скрати време пласмана производа компанија које послују у зони. Сигуран сам да ће Шабац постати најатрактивнија дестинација за инвеституре – истиче др Александар Пајић, градоначелник Шапца.

У додатно инфраструктурно опремање северозападне радне зоне у Шапцу, буџетом града опредељено је 80, 5 милиона динара.

– Средствима ће помоћи и држава. Планирамо улагања у гасоводну мрежу, електрификацију, путну инфраструктуру – наводи Живан Бајић, члан Градског већа за привреду.

Све је извеснији и датум доласка кинеске компаније Минт, која је после инвестиције на подручју града Лознице, најавила да ће отворити још један нови погон, односно изградити фабрику у Шапцу.

– Позивам и друге инвеститоре да дођу и увере се у све предности улагања у овом делу Србије, и погодностима које су им на располагању у индустријској зони у Шапцу. Могу да бирају локацију и величину парцеле где ће градити свој производни погон – каже градоначелник Пајић.

Нови мост на Сави који ће спојити сремски и мачвански округ у деоници пута новог коридора, поприма свој коначни облик. Својом локацијом, тик уз северозападну радну зону, уз приступне путеве допринеће инфраструктурном опремању али и повећању конкурентности овог простора опредељеног за привредна улагања.

Славица Гајић

* Овај прилог настао је у оквиру пројекта “Велики корак Малог Париза”, који је суфинансиран из буџета Града Шапца. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

0 коментар
0

Прочитајте још

Оставите коментар